Konu
:
Kaymaklı Dondurma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Dondurma Tarifi
08-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Dondurma Tarifi
Kaymaklı Dondurma
1 kg
koyun sütü
1 Su bardağı şeker
1 Dolu çay kaşığı salep
Temiz bir kabın içinde süt kaynatılır, şeker konur
Salep soğuk su ile sulandırılıp süte kayılır
Bir tel çırpıcı ile çırparak beraberce kaynatılır, ateşten alnıp soğumaya bırakılır
Bir kaba içine tülbentle süt süzülür
kabıyla birlikte buzdolabının buzluğuna konur, Her saat başı buzluktan alınrak kaşıkla iyice çırpılır, tekrar buzluğa konur
Buişlem en az 5 defa yapılmalıdır
İyice sünüp uzamaya başlayınca yenebilir
Serin Günler Dilerim <div>
______________________________ ___
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul