08-01-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli-Yumurtalı Patlıcan Tarifi
Peynirli-Yumurtalı Patlıcan Beyaz peynir 7 kibrit kutusu 210 gram
Yumurta 4 adet 200 gram
Patlıcan 2 büyük boy 600 gram
Tuz 1 tatlı kaşığı 6 gram
Sıvı yağ (kızarırken çektiği) 2/3 su bardağı 130 gram
Yapılışı:
Peyniri ez Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba, tek tek kırarak, tazeliğini kontrol edip peynire ekle, karıştır Patlıcanları yıka, saplarını kes, aralıklı soy, I santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğra ve tuzla Peynir-yumurta karışımını patlıcanların üzerine paylaştır Sıvı yağı kızdır, peynirli kısmı üste gelecek şeklide koy, üzerindeki karışım katılaşınca ters çevir, pembeleşinceye deyin kızart <div>
______________________________ ___
|
|
|