Konu
:
Tatar Sosu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tatar Sosu Tarifi
08-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tatar Sosu Tarifi
Tatar Sosu
Malzemeler
2 yumurtanın sarısı
1 katı pişmiş yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı hardal
5-6 dal maydonoz
1 kornişon
2 sap yeşil soğan
yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
2 yumurtanın sarısı,1 tutam tuz ve yarım limonun suyu büyük bir porselen kaseye konur ve yumurta tel ile çırpılarak birbirine iyice yedirilir
Sonra kase,içinde kaynaar su bulunan hafif ateşteki derince bir tepsinin içine oturtulur(su,kaseinin ağzından en az bir parmak aşağıda olmalıdır)
Yumurta sarıları koyulaşıncaya kadar,yani 2 dakika,çırpılmaya ara vermeden karışım pişirilir
Sonra kase sıcak sudan alınır ve içinde soğuk su bulunan bir kabın içine oturtulur
Daha sonra zeytinyağı yavaş yavaş ilave dilerek çırpılmakta olan karışıma yedirilir
(yağın donmuş veya çok soğuk olmamasına dikkat edilmelidir yoksa mayonez bozulur)
Sonra bu mayoneze çok küçük parçalar halinde kesilmiş yumurta,hardal,çok ince kıyılmış yeşil soğan,maydanoz ve ince ince kesilmiş kornişon katılır
İyice karıştırılır ve reçetelerdeki tariflere uyulup yemeklerde sos olarak kullanılır
<div>
______________________________ ___
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul