08-01-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveleri Kabuklarıyla Tüketin
Elma, armut, incir gibi kabuklu meyvelerin, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmesi öneriliyor
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde görev yapan Prof Dr Arsan Bilişli, meyvelerin renk maddelerinin oluşması için güneş ışığı görmesi gerektiğini, bu şekilde vitamin C ve glikozun oluştuğunu söyledi
Bilişli, meyvelerdeki renk maddelerinin tümünün, antikanserojen olduğu için kabuğuyla tüketilmesinin önemli olduğunu vurguladı:
"Kabukları, meyvelerin doğal koruyucu unsurudur Organik asitleryönünden çok zengindirler Ancak, meyveler ne kadar yıkanırsa yıkansın zirai ilaç kalıntısı olabilir
Bu nedenle gıda güvenliği açısından kabuğunu soymak zorunda kalıyoruz Elma, armut, incir gibi meyveler, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmelidir "
|
|
|