Yalnız Mesajı Göster

Meyveleri Kabuklarıyla Tüketin

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveleri Kabuklarıyla Tüketin



Elma, armut, incir gibi kabuklu meyvelerin, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmesi öneriliyor


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde görev yapan Prof Dr Arsan Bilişli, meyvelerin renk maddelerinin oluşması için güneş ışığı görmesi gerektiğini, bu şekilde vitamin C ve glikozun oluştuğunu söyledi


Bilişli, meyvelerdeki renk maddelerinin tümünün, antikanserojen olduğu için kabuğuyla tüketilmesinin önemli olduğunu vurguladı:


"Kabukları, meyvelerin doğal koruyucu unsurudur Organik asitleryönünden çok zengindirler Ancak, meyveler ne kadar yıkanırsa yıkansın zirai ilaç kalıntısı olabilir


Bu nedenle gıda güvenliği açısından kabuğunu soymak zorunda kalıyoruz Elma, armut, incir gibi meyveler, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmelidir"

Alıntı Yaparak Cevapla