Konu
:
Et Üretimi Artışı Hastalık Riskini Artırabilir
Yalnız Mesajı Göster
Et Üretimi Artışı Hastalık Riskini Artırabilir
08-01-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Üretimi Artışı Hastalık Riskini Artırabilir
BM Gıda ve Tarım Örgütü, hayvanların aşırı kalabalık çiftliklerde yetiştirilmesinin, hayvanlardan insanlara geçen hastalık riskini artırabileceği uyarısında bulundu
Örgütün çiftlik hayvanlarıyla ilgili uzmanı Joachim Otte, ete talebin artması sonucu hayvanların bazı teknolojilere dayanarak yetiştirildiğini hatırlattı
Otte, "Ancak hayvanların büyük ölçekli sanayi üretim birimlerinde aşırı kalabalık ortamlarda yetiştirilmesinden kaçınılmalıdır" dedi
Otte, halk sağlığını korumak için bu tesislerde hayvan hastalıklarının daha iyi izlenmesi ve biyogüvenliğin artırılması gerektiğini kaydetti
Domuz ve kümes hayvanları tüm dünyada en hızlı büyüyen sektörler ve son 10 yılda yıllık üretim artışı yüzde 4
Sanayileşmiş ülkelerde kümes hayvanlarının büyük bölümü, 15 - 50 bin havyan kapasitesine sahip tesislerde yetiştiriliyor
Bu da hayvanlar arasında hastalıkların yayılma riskini artırıyor
Bazı grip virüsleri de ticari kümes hayvanları arasında hayli yaygın
Bu durumun insanlarda bir salgının başlamasına yol açabileceği uyarısında bulunuluyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul