Yalnız Mesajı Göster

Et Üretimi Artışı Hastalık Riskini Artırabilir

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Üretimi Artışı Hastalık Riskini Artırabilir



BM Gıda ve Tarım Örgütü, hayvanların aşırı kalabalık çiftliklerde yetiştirilmesinin, hayvanlardan insanlara geçen hastalık riskini artırabileceği uyarısında bulundu


Örgütün çiftlik hayvanlarıyla ilgili uzmanı Joachim Otte, ete talebin artması sonucu hayvanların bazı teknolojilere dayanarak yetiştirildiğini hatırlattı


Otte, "Ancak hayvanların büyük ölçekli sanayi üretim birimlerinde aşırı kalabalık ortamlarda yetiştirilmesinden kaçınılmalıdır" dedi


Otte, halk sağlığını korumak için bu tesislerde hayvan hastalıklarının daha iyi izlenmesi ve biyogüvenliğin artırılması gerektiğini kaydetti


Domuz ve kümes hayvanları tüm dünyada en hızlı büyüyen sektörler ve son 10 yılda yıllık üretim artışı yüzde 4


Sanayileşmiş ülkelerde kümes hayvanlarının büyük bölümü, 15 - 50 bin havyan kapasitesine sahip tesislerde yetiştiriliyor Bu da hayvanlar arasında hastalıkların yayılma riskini artırıyor


Bazı grip virüsleri de ticari kümes hayvanları arasında hayli yaygın Bu durumun insanlarda bir salgının başlamasına yol açabileceği uyarısında bulunuluyor

Alıntı Yaparak Cevapla