Konu
:
Karadeniz Bölgesinde Yetiştirilen Tarım Ürünleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Bölgesinde Yetiştirilen Tarım Ürünleri
07-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Bölgesinde Yetiştirilen Tarım Ürünleri
Karadeniz Bölgesinde Yetiştirilen Tarım Ürünleri
Fındık : Trabzon, Giresun ve Ordu başlıca üretim alanlarıdır
Türkiye toplam üretiminin % 85′i bölgeden karşılanır
Çay : Giresun’dan Gürcistan’a kadar olan kıyı şeridinde yetiştirilir
Rize çevresinde yoğunlaşır
Türkiye toplam çay
üretiminin
%100′ü bu bölgeden karşılanır
Tabii ekim alanı en dar olan
ürünlerimizdendir
Tütün : Daha çok Orta Karadeniz Bölümü’nde (Samsun, Amasya ve Tokat çevresi) yetiştirilir
Ayrıca Batı Karadeniz’de Düzce dolaylarında da üretimi yapılır
Türkiye toplam tütün üretiminin %13′ü bölgeden karşılanır
Mısır : Bütün kıyı boyunca yetiştirilir
Elma : Bölgede Amasya başta olmak üzere Kastamonu ve Tokat çevresinde yetiştirilir
Şekerpancarı: Amasya, Tokat, Kastamonu çevresinde tarımı yapılmaktadır
Keten-kenevir: Kastamonu başta olmak üzere Sinop, Zonguldak çevresinde tarımı gelişmiştir
Soya Fasulyesi: Ordu- Giresun çevresinde tarımı yapılmaktadır
Zeytin: Soğuktan korunmuş Çoruh vadi oluğunda ( Artvin -Yusufeli) tarımı yapılır
Turunçgiller: Kış ılıklığı sebebiyle Rize çevresinde tarımı yapılır
Kivi: Son yıllarda Rize ve Trabzon çevresinde tarımı yapılmaya başlamıştır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul