Konu
:
Çukurova Üniviverstesi'nde Türban Sorunu
Yalnız Mesajı Göster
07-31-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
okundu
Bugün başlayan üniversite kayıt işlemlerinde çukurova üniversitesi'nde türban krizi yaşandı
çüde 2007- 2008 eğitim- öğretim yılı yeni öğrenci kayıtları tıp ve eğitim fakültelerini kazanan öğrencilerle başladı
Sabah 08
00dan itibaren alınmaya başlayan kayıtlara bazı öğrenci ve veliler türbanlı geldi
öğrenci işlerinin önünde açılan çadırların altında öğrenciler hem dinlendi, hem de görevlilerden kayıtlarla ilgili bilgi aldı
Kampusa türbanlı giren öğrenci ve veliler binalara girmesi görevliler tarafından engellendi
Bazı öğrenciler ise bu engeli aşarak, öğrenci işleri binasına türbanlı girdi fakat görevliler tarafından işlemleri tamamlanmadan çıkarıldı
BİNALARA ALINMADI
çü Rektörü Prof
Dr
Alper Akınoğlu da kayıtların ilk günü olması nedeniyle öğrenci ve velilerin yanına giderek sohbet etti
Prof
Dr
Akınoğlu, kayıtlar nedeniyle istisna bir durum olarak türbanlı öğrenci ve yakınlarının kampusa alındığını belirterek, Bu konuda çok titiziz
Veliler öğrencileri yalnız bırakmak istemiyor
Sadece kayıt döneminde türbanlı olarak üniversite kampusuna girebilirler
Şu anda da binalara kesinlikle türbanlı öğrenci ya da veli almıyoruz dedi
Bazı türbanlı öğrenciler ise kayıtlarını yaptırmak için türbanlarını dışarıda çıkarıp, peruk takarak, binaya girip işlemlerini yaptırdı
Bu yıl, çüde fakültelere 3 bin 493, yüksekokullara 166, meslek yüksekokullarına 2 bin 937 olmak üzere toplam 6 bin 596 yeni öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor
Kaynak: Hürriyet
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul