Konu
:
Varacağına İnanan Varır Hikayesi / Varacağına İnanan Varır
Yalnız Mesajı Göster
07-30-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
VARACAĞIN YERE İNANABİLMEKTE MARİFET !!
Dünyanın en iyi yüzücülerinden Florance Chatvvik 4 Temmuz 1952'de Pasifik Okyanusu'na dalarak Kaliforniya'ya doğru yüzmeye başlar
Eğer bu denemesini başarıyla tamamlarsa bunu yapan ilk bayan yüzücü olacaktır
Ancak o gün yoğun sisten dolayı göz gözü görmüyordu, su aşırı derecede soğuktu
Bu zor deneme birçok insan tarafından televizyonlardan dakika dakika seyrediliyordu
Saatler ilerliyor, bir taraftan yorgunluk, bir taraftan soğuk
Chatvvik için dayanılmaz bir durumdu
Bu zorlu yüzüşe 15 saat dayandıktan sonra artık devam edemeyeceğini düşündü ve kendisini sudan çıkarmalarını istedi
Yakındaki teknede bulunan annesi ve antrenörü karaya yaklaştığını belirterek yüzmeye devam etmesini söylediler
Ama Chatvvik başım kaldırıp Kaliforniya sahillerine baktığında tek görebildiği, yoğun bir sis tabakasıydı
Annesi ve antrenörünün "yakın" dedikleri yer gözükmüyordu bile
' Herhalde kendisini cesaretlendirmek için böyle konuştuklarını düşündü
Daha fazla dayanamayacağını belirterek sudan çıktı
Dinlenip kendisine geldikten sonra gazetecilerin "Kıyıya çok az bir mesafe kalmıştı, niçin biraz daha dayanmadınız?" sorusuna "
Bakın, mazeret bulmak için söylemiyorum ama karayı görebilseydim başarabilirdim!
" cevabını verdi
Su yüzeyine çıkmak için yüzdüğü mesafenin karaya varmak için yüzmesi gerektiği mesafeden pek de az olmadığını farkettiğinde geç olmuştu
Chatvvik'in pes etmesi ne yorgunluktan ne de soğuktandı
Sis yüzünden karayı göremediği için hedefine ulaşamayacağım düşündü ve yüzmekten vazgeçti
Kendisi iki ay sonra aynı mesafeyi yüzerek geçmiş ve rekor kırmıştır
Evet, gerçekçi bir bakış açısıyla, akıl mantık çerçevesinde, imkânlarımız ölçüsünde seçtiğimiz hiçbir hedef ulaşılmaz değildir
Yeter ki biz varacağımıza inanalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul