Yalnız Mesajı Göster

Azerbaycan Yöresel Yemekleri

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Azerbaycan Yöresel Yemekleri



Azerbaycan Yemekleri
Azerbaycan Yemek Kültürü


Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir Ayrıca Azeri mutfağı yörelere göre de farklılıklar gösterir Azerilerin zengin mutfaklarında o kadar çok yemek çeşidi vardır ki:

Dovga: ince kıyılmış ıspanak, dereotu, kişnişli yoğurtlu çorba

Bakü Pitisi: koyun eti, nohut, patates, soğan ve sumakla hazırlanan güveç

Bastırma koyun kebabı: Koyun eti şişlere takılacak şekilde doğranarak ince ince doğranmış soğan ve baharatla bekletildikten sonra şişlere takılarak, kömürde pişirilir Fevkalade lezzetlidir

Tike pilav: koyun eti, hindi eti ve av kuşları etiyle de yapılır

Şüyüd pilav: dereotunun eşlik ettiği, tencerenin dibine hamur açılıp, üzerine pilav dökülerek pişirilir

Sebzeli pilav: yine altına hamur yapılarak, üzerine et ve ıspanak, kuzu kulağı gibi sebze ilaveleriyle hazırlanır

Hamur İşleri

* Düşbere
* Xemiraşı
* Gürze
* Kuymak
* Firni
* Süzme xingal

Salatalar

* Soyutma
* Khazar salatası
* Azerbaycan salatası
* Yeşillikler
* Fasulye fisindjan

Çorbalar

* Umac
* Piti
* Köfte - bozbaş
* Turşu sıyık
* Parça - bozbaş
* Tavuk çorbası
* Pelmeni
* Haş(Kelle paça)
* Sulu xingal
* Dovğa
* Ayran - doğramaç
* Hamuraşı
* Balva

Alıntı Yaparak Cevapla