|  07-28-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Polisin Görevleri Nelerdir 

Polisin Görevleri Nelerdir
 Polisin Görevleri hakkında bilgi

Polisin Görevleri nedir

Polisin en önemli görevi ülkede güvenliği sağlamak, suçu önlemek ve olayları çözmektir

Polisin yetkilerinin temel amacı, kamu otoritesini ve kamu yararını sağlamaktır
  Polis,”kamu yararı” için çalışmaktadır  Kamu yararının sağlanması ise, kamu düzeninin sağlanması ile mümkündür  
 Polisin görevleri çok çeşitlidir
  Günlük hayatta polisin görev alanına girmeyen ve polisi ilgilendirmeyen hemen hiç bir konu yok gibidir  Polisin görevleri kanuni, geleneksel ve demokratik olarak sınıflandırılabilir  En başta PVSK olmak üzere daha birçok kanun polise görev vermiştir  
 Polisin kanuni görevlerini genel asayiş, sosyal yardım, devletin yürütme gücüne yardım, önleme, olayları bastırma, ve adli görevleri olmak üzere altı ana başlık altında toplamak mümkündür

Polisin geleneksel görevlerini kanunları uygulamak, kamu düzenini sürdürmek ve sosyal yardım hizmetleri olarak üç grupta toplamak mümkündür

Polisin temel görevlerinden olan kamu düzeninin dört unsuru vardır
  Bunlar, güvenlik, sağlık, esenlik ve genel ahlaktır  Emir kavramını ve poliste iyi emrin özelliklerini sıralamak  
 Polis hizmetlerinin yürütülmesinde emir-komuta, amir-memur ilişkisi önemlidir
  Emir, yapılması istenen bir hizmetin sözlü veya yazılı ifadesidir  İyi bir emir, açık, kısa, net ve anlaşılır olmalı, sınırları açıkça belirtilmeli, uygulanabilir olmalı, eşit, adil, dengeli olmalı ve bir hizmeti içermeli, yetkili kişi tarafından verilmeli, kanuna uygun olmalıdır   | 
	|  |   |