Yalnız Mesajı Göster

18 Mart Çanakkale Zaferi Kompozisyon

Eski 07-28-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

18 Mart Çanakkale Zaferi Kompozisyon

ÖRNEK 4

Çanakkale

Çanakkale’nin ismini ne zaman duyduğumu tam olarak hatırlamıyorum Okul hayatımın ilk yıllarında senede bir 18 Mart’ta Çanakkale şehitlerini anıyorduk Acaba Çanakkale neydi? Niçin Önemliydi

Çanakkale’yi milli şairimiz Mehmet Akif’in mısralarında tanıdım ve o ruhu o mısralarda hissettim Çanakkale’nin basit bir şehir olmaktan öte, bir değer olduğunu altıncı sınıfta öğretmenimizin bizi Çanakkale’ye götürdüğünde anladım

Şehre sabaha karşı girdik ve sonra arabamızla iskeleye yaklaştık İçim hiç olmadığı şekilde merakla doluydu Anlatılanları tam olarak yerinde görmek istiyordum İlk defa böyle bir merak içindeydim

Hava hafif bahar esintisiyle aydınlanmaya başladıkça boğazın derin sularının dalgalanması görünmeye başladı Bu sular işte o her şeye şahit olan karanlık sular mı? diye düşündüm

Aracımız vapura bindirilerek karşıya geçirildi İlk vardığımız yer Eceabat’tı ve rehberimiz anlatmaya başladı Çıkartmayı, Koca Seyit Onbaşının destansı kahramanlığını, Nusret Mayın Gemisi’nin başarısını, Atatürk’ün şaha kalktığı mekânları tek tek gezdim Burası tek kelimeyle Türk milletinin destanlar yazdığı bir yerdi

Şimdi 18 Mart’lar benim için çok daha müstesna bir yere sahip Her ne zaman Çanakkale adını duysam tüylerim diken diken oluyor ve gözlerim yaşarıyor Çünkü onlar benim atalarımdı ve bu vatanı kurtarmak adına Akif’in ifadesiyle: “Siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın” sözünü yerine getirmek istercesine kendilerini feda edip akını durdurmuşlardı

Onlara çok ciddi vefa borcum olduğunu düşünüyorum Artık hayatımda 18 Mart çok önemli bir gün olarak yer alacak Şehit ve gazilerimize binlerce teşekkür…

İpek KOCABAŞ

Alıntı Yaparak Cevapla