Yalnız Mesajı Göster

Türkiyede Eğitim Alanında Yapılan Yenilikler

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkiyede Eğitim Alanında Yapılan Yenilikler

Ülkemizde eğitim alanında yapılan yenilikleri Atatürk Dönemi ve Atatürk Dönemi sonrası ele almak lazım

Atatürk Döneminde Osmanlı eğitim kurumları tümüyle ortadan kaldırılmış yerlerine yeni eğitim kurumları getirilmiştirHarflerin değişmesi ile eskiye ait ne varsa bırakılmış yepyeni bir ülke ortaya çıkmıştırTarihte eşi benzeri olmayan bir olaydırDünyada bu şekilde bir inkilab yapan hiç bir ülke olmamıştır

Maddeler Halinde Eğitim Alnında Yapılan Yenilikler

1- Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun Kabulü

2- Yeni Türk Harflerinin Kabulü

3- Maarif Teşkilatı Hakkında Kanunun Kabulü

4- Türk Tarih Kurumu'nun Kurulması

5- Türk Dil Kurumu'nun Kurulması

6- Medreselerin Kaldırılması

7- Modern Üniversitelerin Açılması

8- Güzel Sanatlar Alanında Çalışmaların Yapılması

Ataürk Dönemi sonrası özellikle 1950 den sonra çok fazla sayıda okul açılmış yeni üniversiteler ile çağdaş bilim adamları ilk meyvelerini vermişlerdir

Eğitim alanında Atatürk ten sonra en büyük devrim son 10 yılda yapılmıştırDerslik ve okul sayısı Cumhuriyet döneminin tamamından daha fazla olmuşÜniversite sayısında tam bir patlama yaşanmıştırÜniversitesi olmayan il kalmamıştırBilim adamı ve akademisyen sayısı oldukça artmış,eğitime ayrılan bütçe miktarı ilk defa savunmaya ayrılan bütçeyi aşmıştır

Tüm okullar çağdaş eğitimin gereği olan akıllı tahtalar ve bilgisayarlarla tanışmışlardırBu eğitimin meyvelerini Allah ömür verirse 10-15 yıl sonra görmeğe başlayacağız

Alıntı Yaparak Cevapla