Konu
:
İç Anadolu Bölgesinde Yetişen Ürünler
Yalnız Mesajı Göster
İç Anadolu Bölgesinde Yetişen Ürünler
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İç Anadolu Bölgesinde Yetişen Ürünler
İç Anadolu Bölgesinde Nerede Hangi Ürünler Yetişir?
Tarım ürünleri içinde tahıllar başta gelir
Türkiye genelinde tahıla ayrılan toprakların yarıya yakını bu bölgededir
Yer şekilleri ve iklim koşulları tahıl tarımını öne çıkarır
Düzlüklerin geniş yer kapla*ması makineli tarımı kolaylaştırmıştır
Bölgenin sulanabilen bölümlerinde şeker pancarı tarımı yapılır
Buğday, şeker pancarı ve elmanın en fazla üretildiği bölgedir
Şeker pancarının özellikle Konya, Ankara, Eskişehir, Kayseri ve Niğde gibi şeker fabrikalarının bulunduğu yerlerde ekimi yapılır
İlkbahar yağışı ve yaz kuraklığı tahıla uygun ortamı oluşturmuştur
Türkiye'nin tahıl ambarıdır
Sulanabilen arazinin azlığı buğday ekim alanlarının geniş olmasına yol açmıştır
Bölgede buğday nadas yöntemiyle yetiştirilir
Alan bakımından nadasa bırakılan toprakların en fazla olduğu bölgemizdir
Bölgede yaz kuraklığının erken başlaması sebze türü bitkiler üzerinde olumsuz etki yapar
Tarım ürünleri:
Buğday: İklim buğdaya elverişlidir
Sulanan toprak oranının azlığı alanları arttırmıştır
Arpa: Bira yapımı için sulanan verimli topraklara ekilir
Bu yönüyle endüstri bitkisidir
Şeker Pancarı: Ankara,Eskişehir, Kayseri, Konya ve Niğde illerinde üretilen pancar, tarlaya genelde yılda bir ekilir
Çünkü fabrikalar, her yıl değişik yörelerin pancarlarını alır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul