Konu
:
Ruhumuz
Yalnız Mesajı Göster
Ruhumuz
03-03-2007
#
1
Ergenekon
Ruhumuz
Vahşi atlar gibiydi ruhlarımız
Gem vurduk,
Esir olduk,
Efendisi olamadık
Evet ne yazık ki efendisi olamadık ne ruhlarımızın ne de zamanın! Yaratılış özelliğimizin farkına varamıyor,elimizde olanın değerini bilmeden sürekli keşke diyoruz
Yaşamı sorgulama gafletine düşenler sonunda kendileriyle yüzleşirler
Belki benim durumum bu
Yani kendimle yüzleşmek
Evet İnsan olarak yaratılmış olmak en büyük fark
Bu farkı ve getirilerini ne kadar iyi değerlendirebiliyoruz? Sürekli etrafıma bakıyorum inceliyor, tanımlıyor, sınıflandırıyorum
İşin kötü tarafı şu ki; henüz işte yüzde yüz natürel insan diyemedim
Gelişen zaman ve teknolojiyle birlikte insanlığın da gelişeceğini düşünmek gibi bir gaflet uykusundaydım uzun zamandır
Ama şimdi çok daha net görüyorum ki sadece nesneler değişiyor
Beyinler ve ruhlar değil
Zamanın gerisinde İnsan!Gelişmeyi örf ve adetlerden uzaklaşmak olarak algılayan bir topluma dönüşmeye başlıyoruz
Yani değerleri olmayan bir topluma
Evimizin baş köşesinde oturan TV ve içindekiler
Bir yığın kişisel değerleri olmayan depresif, dengesiz dolaşıp duran insancıklar
Kim ne derse desin bunlar da önemli oranda toplumsal değerlerimizi ötelememizde büyük etken
Sizi bilemiyorum ama toplumun gidişatı beni ciddi anlamda ürkütüyor
Tabi ki bunun için sadece televizyonu suçlamak gibi bir aptallık içerisinde de değilim
Sık kullanılan cümle(kumanda elinin altında izlemesin
) Doğru
Ama ne yazık ki ciddi bir psikolojik dengesizliğin eşiğinde olan toplumumuzun gözünü kapatma ve kendi hayatından uzaklaşıp hayal alemine kaçma aracı TV
İşte benim çıldırma noktam burada başlıyor; bize özgü en önemli şeyler zeka ve duygu yani ruh
Kullan ey halkım
Yönet ruhunu hem zamanın hem kendi yaşamının efendisi ol
Bir ülkenin gelişmesi kültürüne sıkı sıkıya bağlı olmakla doğru orantılıdır
Kültürel yozlaşma beraberinde hiçliği yani önemsizlik duygusunu ve arayışı getiriyor
Sihirli kelime bence; söyle bir silkelenmek gerekiyor
Ben geride bıraktığım zamana şöyle bir dönüp baktığımda yaptıklarıma değil ama yapmadıklarıma üzülüyorum
Çünkü hepimiz iyi biliyoruz ki önümüzde duran en büyük engelin yine kendimiz olduğunu
Bahanelerimiz ve keşkelerimiz çok
Hiçbir şey için geç değil
Önce kendi yaşamımız için, yaşadığımız yurt için ve dünya için hala bir şey yapabiliriz
Şunu unutmamak gerekiyor kişinin kendini mutlu etmek için peşinde koşacağı bir başarı bir güzellik onun yaşamından başlayarak önce çevresine sonra belki ülkesine,gelecek nesle ve kim bilir belki dünyaya bir şey katacak
Bunu başaran kişi ölümden ne kadar korkar ki artık
Çünkü ölümün asıl korkusu ve acısını büyütende hiç bir şey yapamadığını düşünmek ve yaşanmamışlar değil midir?
Ergenekon