Konu
:
İstanbul Fotoğrafları İle Olympus E-3 Testi
Yalnız Mesajı Göster
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
* İstanbul Fotoğrafları ile Olympus E-3 testi : Canon un daveti üzerine Kenya da katıldığım Canon EOS Safari 2007 etkinliğinin üzerinden henüz 3 hafta geçmeden kapımda yeni bir davetiye daha buldum
Bu sefer Olympus tarafından, E1 modelinin uzun zamandır beklenen halefi Olympus E-3 dijital SLR kameranın basına tanıtımı kapsamında Türkiye nin İstanbul kentindeki etkinliğe davet edilmiştik
Tüm dünyadan basın mensupları ile beraber gruplar halinde on günlük etkinliğe katılmak üzere Türkiye ye uçakla ulaştık
Benim grubumda Hollandalı meslektaşlarımın yanısıra Belçikalı ve İngiliz basın mensupları da bulunuyordu
Olympus Avrupa nın İstanbul da düzenlediği basın tanıtımında Olympus E-3 dijital SLR kamerayı sizin için inceledik
Olympus E-3 dijital SLR kamera
Olympus E-3 dijital kamera FourThirds Sisteme dayanan bir model
Bu sisteme dayalı ilk model ise dengeli yapısı ve sağlamlığı sayesinde oldukça övgü kazanmış bir D-SLR olan Olympus E-1 dijital kameraydı
Yeni bir modelin yolda olduğunu birkaç seneden bu yana biliyorduk
İtiraf etmeliyiz ki Olympus sadece bizi değil FourThirds Sistem kamera fotoğrafçılarını da beklentiye sürükledi
Kameranın teknik özellikleri açıklandığında E-3 ile tanışmak için hevesle beklemeye başladık
E-3 basın etkinliğinde İstanbul da kullandığım model en son güncellemeye (firmware 0
9) sahip olmamasına rağmen bu kamera ile çekmiş olduğum test fotoğraflarını sayfalarımızda yayınlama izni aldım
Ziyaretçilerimiz test fotoğraflarını görüntü kalitesi açısından değerlendirirken bu fotoğrafları üretim öncesi bir model ile çekmiş olduğumuzu göz önünde bulundurmalılar
Olympus E-3 dijital kamera testi
Olympus E-3 ile ilgili ilk izlenimimiz oldukça olumlu
Pratik kullanımda kendisini kanıtlamış olan Olympus E-1 kameranın devamı niteliğinde olması nedeniyle E-3 ile ilgili beklentiler oldukça üst seviyedeydi
E-1 yarı-profesyonel bir model olarak değerlendirilebilir ancak geride bıraktığımız yılların ardından bu ürün her açıdan geride kalmış durumda
Buna rağmen kameranın sağlamlığı ve dayanıklılığı akıllarda kaldı
Bu özellikler fotoğrafçılar açısından tanımlamaz bir değere sahiptir
Olympus E-3 pratik kullanım koşulları açısından halen kendini kanıtlaması gereken bir model olmasına rağmen cihazın magnezyum alaşımlı gövdesi ile toz ve sugeçirmez özelliklerine baktığımız zaman en azından minimum seviyede dayanıklılığa sahip olduğunu şimdiden ifade edebiliriz
İstanbul Türkiye Kapalı Çarşı
Turumuzun son durağı Kapalı Çarşı (Grand Bazaar / Büyük Çarşı) oldu
â??Grand (Büyük) ifadesi günümüzde göreceli bir kavram olsa da Kapalı Çarşı gerçekten büyük ve etkileyici bir mekan! Çarşıda elimdeki kameranın yüksek ISO değerlerine güvenerek çoğunlukla flaşsız çekimler gerçekleştirdim
Bu çekimlerde kameranın otomatik odaklama sistemi hatasız bir şekilde görev yaparken Live View canlı izleme özelliğinin oldukça yararlı oldu
Kapalı Çarşı nın bir noktasında küçük bir dükkanı ziyaret ettik ve burada Olympus un akıllı kablosuz flaş sisteminin bir sunumu gerçekleştirildi
İstanbul Türkiye Kapalı Çarşı
Olympus E-3 basın tanıtımı etkinliği süresince tüm bir gün boyunca kamera ile fotoğraf çekem olanağı buldum
İtiraf etmeliyim ki bu deneyim beni hoş bir şekilde şaşırttı
Yeni bir D-SLR kamera tasarlamak için gereken uzun geliştirme sürecine inanmadığımdan değil, fakat daha da önemlisi Olympus un bir kez daha tam donanımlı, kendine özgü karakteristiğe sahip yeni bir D-SLR modelini tanıtmış olmasından dolayı şaşırmış durumdaydım
Piyasadaki rekabet çok güçlü ve acımasız, teknoloji büyük adımlarla ilerliyor
Olympus E-3, mevcut D-SLR pazarına mükemmel bir şeklide uyum sağlayacak gibi görünürken kendi kimliğini de koruyacak kapasiteye sahip bir dijital kamera
Aşağıdaki linke tıklayarak Olympus Avrupa nın İstanbul Türkiye de düzenlediği
* Olympus E-3 dijital kamera basın tanıtım etkinliği ile ilgili incelememizin detaylarına ulaşabilirsiniz
Kaynak: letsgodigital
org
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul