Konu
:
- Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri Açıklandı
Yalnız Mesajı Göster
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sony sponsorluğunda düzenlenen ve fotoğrafçılar için uluslararası bir vitrin konumunda olan Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri (World Photography Awards - WPA), Cannes'daki Festival Sarayı'nda (Palais des Festivals) gerçekleştirildi
Manzaradan müzik fotoğrafçılığına, foto muhabirlikten moda fotoğrafçılığına kadar 11 farklı kategoride eserlerin yarıştığı yarışmada İngiliz sanatçı Vanessa Winship "Yılın fotoğrafçısı" ödülüne layık görüldü
Portre kategorisinde binlerce profesyonel ve amatör eseri geride bırakarak büyük ödüle sahip olan Winship, 25,000$'lık nakit para ödülünü de kazandı
Yarışmaya katılan eserler, aralarında; Tom Stoddart, Mary Ellen Mark, Martin Parr, Elliott Erwitt ve Stephen Cohen gibi isimlerin yer aldığı 11 üyeden oluşan bir 'Onur Kurulu' tarafından değerlendirildi
Türkiye'nin doğusunda yaşayan iki küçük kızın fotoğrafı ile ödül kazanan ve ödülünü Onur Kurulu Üyesi Elliott Erwitt'den alan Vanessa Winship: "Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri hayatı yansıtan fotoğrafları bir araya getiren çok önemli bir platform
Bu ödüle layık görüldüğüm için çok mutluyum
Özellikle de Türkiye'nin doğusunda yaşayan bu iki küçük kıza çok teşekkür ederim" dedi
Genel klasman amatör kategoride Arup Ghosh'un birinci olduğu yarışmada Phil Stern, geçen on yılda sektöre yaptığı katkıları nedeniyle Legacy ödülünün sahibi oldu
Phil Stern ödülünü alırken yaptığı konuşmada: "Bu ödül benim için son derece onur verici
Bu kararı veren herkese çok teşekkür ediyorum
Bu organizasyonun uzun yıllar devam etmesini diliyorum" dedi
Bu yıl ilkinin gerçekleştirildiği ve dünya çapında büyük ilgi gören Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri'ne 178 ülkeden 12294 fotoğrafçı katıldı
70286 fotoğrafın yüklendiği yarışmanın web sitesi toplam 68 milyon kez tıklandı
[/b]
Kaynak: Chip Dergisi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul