07-28-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
- Büyük Şirketlerin Sırları Pazara Çıktı!
ABD'de, 1 037'si Türkiye'den olmak üzere toplam 5 388 şirkete ait çok gizli bilgileri çalan ve barındıran korsan bir internet sunucusu bulundu Gizli bilgiler arasında şirketlere ait hesaplar, kredi kartı bilgileri ve e-postalar bulunuyor
Merkezi ABD Kaliforniya'da bulunan Finjan Inc isimli şirket konu hakkında bilgi verdi Çalınan ve sunucu üzerinde barındırılan gizli bilgiler, 1 037'si Türkiye'den olmak üzere 5 388 "Log" dosyasından (günlük kaydı) oluşuyor
Bildirilene göre, yakalanan korsan sunucu üç hafta önce faaliyete geçmiş ve bu üç hafta boyunca tam 1 4 GB'lık veri depolamayı başarmış Finjan Inc'in üst düzey yöneticisi Yuval Ben-Yitzak konu hakkında şunları söylüyor: "Şimdiye kadar bu kadar kısa zamanda çalındığına şahit olduğumuz en büyük miktar bu Yakalanan gizli bilgiler genellikle bankalardan ve sanayi şirketlerinden alınmış Ancak bu şirketlerin isimlerini henüz belirleyemedik "
Ben-Yitzak, kendilerini en çok şaşırtanın ise, korsan sunucunun hiçbir güvenlik önlemi ile donatılmış olmaması Yani sunucu dışarıdan gelebilecek her türlü tehlikeye açık
Ben-Yitzak, gizli bilgiler arasında, Almanya'dan 621, ABD'den 571, Fransa'dan 322, Hindistan'dan 308 ve İngiltere'den de 232 "Log" dosyası bulunduğunu da sözlerine ekledi
[/b]
Kaynak: Chip Dergisi
|
|
|