Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifi Malatya Usulü Köfte

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifi Malatya Usulü Köfte






Yemek tarifi Malatya Usulü Köfte
Bulgur içeren yöresel yemekleri seviyorsanız denemeye değer


Malzemeler
500 gram ince bulgur
500 gram kıyma
Tuz
Karabiber(isteğe göre)

Kızartmak için
3 yumurta
Biraz un
Sıvıyağ


Yapılışı
Yoğurma işlemi biraz zahmetli olacağı için geniiş bir kap tercih edin ve bu kabın içine kıymayı, ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve en az yarım saat yoğurun (yoğurulması zahmetlidir fakat bulgurların dağılmaması ve dolayısıyla lezzeti buna bağlıdır)

Yoğururken azar azar su ilave ederek yumuşatın

Yoğurma işlemi bittikten sonra elinizi suya batırarak yuvarlak yassı tekerlek gibi köfteler hazırlayın

Köfteleri kaynamış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın (bu işlemin çok uzun sürmesi halinde köfteleriniz dağılır) ve süzün

Köfteler soğuduktan sonra çırpılmış yumurtaya (yumurtalar çırpılırken içine biraz un katılır) bulayarak kızgın yağda kızartın


Not: Bu yemek iri köfte adı altında bildiğimiz meşelerden biraz daha iri boyutta yapılıp yuvarlanıp yine haşlanarak fakat yumurtayla kızartmak yerine özellikle kurban bayramlarında üzerine bol yağlı kavurma takviyesiyle de tüketilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla