Konu
:
Yöresel Yemek Tarifleri - Tutmaç
Yalnız Mesajı Göster
Yöresel Yemek Tarifleri - Tutmaç
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yöresel Yemek Tarifleri - Tutmaç
Yöresel Yemek Tarifleri - Tutmaç
TUTMAÇ
Malzemesi : 2 adet yumurta
2 su bardağı un
İnce irmik
Süzme yoğurt
Yağ et havuç
Kereviz soğan
Yapılışı : Yağ tavada eritilir
Yağ kızınca etler katılıp sote edilir
Havuç kereviz ve soğan ilave edilerek üzerine su katılıp etler iyice pişirilir
Suyu süzülür
Tavadaki havuç kereviz ve soğan alınıp yoğurt hazırlanıp bekletilir
Bir tencereye tuzlu su konulup tutmaçlar hafif haşlanır
Tutmaçlar tabaklara koyulup kızgın yağ üzerinde gezdirilir
Önceden yapılan sos üzerine dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul