Yalnız Mesajı Göster

Yöresel Yemek Tarifleri - Tutmaç

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemek Tarifleri - Tutmaç






Yöresel Yemek Tarifleri - Tutmaç
TUTMAÇ

Malzemesi : 2 adet yumurta

2 su bardağı un

İnce irmik

Süzme yoğurt

Yağ et havuç

Kereviz soğan

Yapılışı : Yağ tavada eritilir Yağ kızınca etler katılıp sote edilir Havuç kereviz ve soğan ilave edilerek üzerine su katılıp etler iyice pişirilir Suyu süzülür Tavadaki havuç kereviz ve soğan alınıp yoğurt hazırlanıp bekletilirBir tencereye tuzlu su konulup tutmaçlar hafif haşlanırTutmaçlar tabaklara koyulup kızgın yağ üzerinde gezdirilirÖnceden yapılan sos üzerine dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla