Konu
:
Yöresel Yemekler-Uluk Katmeri
Yalnız Mesajı Göster
Yöresel Yemekler-Uluk Katmeri
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yöresel Yemekler-Uluk Katmeri
Yöresel Yemekler-Uluk Katmeri
malzemelerrrr
2
5 s u b
un
1 yumurta
1 tatlı k
tuz
alabildiği kadar su
İç harcı için:
200 kıyma
2 soğan
2 çorba k
salça
1 tutam maydanoz
1 çorba k
tereyağı
sıvıyağ
tuz,karabiber
hazırlanışıı:
Karıştırma kabına unu alın
Üzerine yumurtayı ve tuzu alarak alabildiği kadar su ekleyin
Koyu ayran kıvamına gelene kadar karıştırın
Kıvamını bulunca krep gibi tavaya dökerek bu hamurdan ortalama 10 katmer pişirin
İç harcı için soğanları ince doğrayarak tereyağında kavurun
Biraz kavrulduktan sonra üzerine kıymayı da ekleyerek kavurun
Kıyma biraz kavrulunca üzerine salçayı da ekleyerek kavurun
Katmerler ve iç harç hazır olunca servis tabağına bir kat katmer bir kat iç harç olmak suretiyle bütün hamurlar ve iç harç dizilir
Katmerleri dilimledikten sonra dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz
İzmir yöresinde ise yazın yanında minik doğranmış karpuz ile servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul