Yalnız Mesajı Göster

Yöresel Yemekler-Uluk Katmeri

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemekler-Uluk Katmeri






Yöresel Yemekler-Uluk Katmeri
malzemelerrrr
  • 25 s u bun
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı ktuz
  • alabildiği kadar su
İç harcı için:
  • 200 kıyma
  • 2 soğan
  • 2 çorba ksalça
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çorba ktereyağı
  • sıvıyağ
  • tuz,karabiber
hazırlanışıı:

Karıştırma kabına unu alın Üzerine yumurtayı ve tuzu alarak alabildiği kadar su ekleyin Koyu ayran kıvamına gelene kadar karıştırın Kıvamını bulunca krep gibi tavaya dökerek bu hamurdan ortalama 10 katmer pişirin
İç harcı için soğanları ince doğrayarak tereyağında kavurun Biraz kavrulduktan sonra üzerine kıymayı da ekleyerek kavurun Kıyma biraz kavrulunca üzerine salçayı da ekleyerek kavurun
Katmerler ve iç harç hazır olunca servis tabağına bir kat katmer bir kat iç harç olmak suretiyle bütün hamurlar ve iç harç dizilirKatmerleri dilimledikten sonra dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz İzmir yöresinde ise yazın yanında minik doğranmış karpuz ile servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla