Yalnız Mesajı Göster

Yöresel Yemek Tarifleri - Bılecık Mantısı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemek Tarifleri - Bılecık Mantısı






Yöresel Yemek Tarifleri - Bılecık Mantısı
BILECIK MANTISI




MALZEMELER


1 baş soğan rendelemiş

1/2 kg koyun kıyması

2 adet yumurta

1 kg un

karabiber

tuz


HAZIRLANIŞI


Hamurdan dört adet pazı yapıp üç mm kalınlığında açın Üçer santimlik karelere bölün içlerine malzemesini koyup dört ucunu bohça şeklinde birleştirin Yağlı tepsiye dizip fırında kızartın Fırından çıkarttığınızda üzerine kaynamış et suyu dökün ve ocakta üstünü kapatarak pişirin

Yoğurt ve tereyağ ile sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla