Konu
:
Balkan Yemekleri_Kıkırtma
Yalnız Mesajı Göster
Balkan Yemekleri_Kıkırtma
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkan Yemekleri_Kıkırtma
Balkan yemekleri_Kıkırtma
MALZEMELER:
* 4- 5 tane orta boy patates
* 1 tane orta boy soğan
* 1 yumurta
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı nane
* Tuz YAPILIŞI :
Patatesler soyulur, yıkanır ve iyice kurulandıktan sonra rendelenir
Patateslerin üzerine soğan rendelenir, üzerine 1 yumurta, 2 kaşık un , tuz ve baharatlar ilave edilerek güzelce karıştırılır
Karışım çok hafif yağlanmış teflon tavaya her tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde yayılır
Karışımın çok kalın olmaması gerekiyor
Orta ateşte kızartılır
Altı kızardıktan sonra alt- üst edilerek diğer tarafı iyice kızartılır
Sıcak olarak dilimlenerek servis yapılır
Kaynak Kişi : Lütfiye ADALETSEVER
Yaşı : 72
Doğum Yeri : Bulgaristan / Cebel Kasabası- Bölcek Köyü
Derleyen : Feriha ER
(Not:
Bulgaristan’ın bazı yörelerinde adı “Kazıma-Gazıma” olarak bilinen patates ve soğan karışımı ile yapılan yemeğin benzeridir
Bu tarz pişirmenin farkı içine yumurta ,un,karabiber,nane katılmamasıdır
Bu tarz pişirmede tava üzerindeki karışımın yüksekliğinin (piştikten sonraki halinin) 1 parmak kalınlığından az olması mutlaka önerilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul