Yalnız Mesajı Göster

Balkan Yemekleri_Kıkırtma

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkan Yemekleri_Kıkırtma






Balkan yemekleri_Kıkırtma
MALZEMELER:

* 4- 5 tane orta boy patates

* 1 tane orta boy soğan

* 1 yumurta

* 2 çorba kaşığı un

* 1 çay kaşığı karabiber

* 1 çay kaşığı nane

* Tuz YAPILIŞI :

Patatesler soyulur, yıkanır ve iyice kurulandıktan sonra rendelenir Patateslerin üzerine soğan rendelenir, üzerine 1 yumurta, 2 kaşık un , tuz ve baharatlar ilave edilerek güzelce karıştırılır Karışım çok hafif yağlanmış teflon tavaya her tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde yayılır Karışımın çok kalın olmaması gerekiyor Orta ateşte kızartılır Altı kızardıktan sonra alt- üst edilerek diğer tarafı iyice kızartılır Sıcak olarak dilimlenerek servis yapılır

Kaynak Kişi : Lütfiye ADALETSEVER

Yaşı : 72

Doğum Yeri : Bulgaristan / Cebel Kasabası- Bölcek Köyü

Derleyen : Feriha ER

(Not:

Bulgaristan’ın bazı yörelerinde adı “Kazıma-Gazıma” olarak bilinen patates ve soğan karışımı ile yapılan yemeğin benzeridir

Bu tarz pişirmenin farkı içine yumurta ,un,karabiber,nane katılmamasıdır Bu tarz pişirmede tava üzerindeki karışımın yüksekliğinin (piştikten sonraki halinin) 1 parmak kalınlığından az olması mutlaka önerilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla