Yalnız Mesajı Göster

Yöresel Yemek Tarifleri - Urfa Usulü Kazan Kebabı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemek Tarifleri - Urfa Usulü Kazan Kebabı






yöresel yemek tarifleri - Urfa Usulü Kazan Kebabı
Urfa Usulü Kazan Kebabı






Malzemeler

300 gram kıyma

1 adet soğan

1 adet sivri biber

1 adet domates

1 yemek kaşığı domates salçası

yarım tatlı kaşığı biber salçası

tuz, karabiber, isot

4 adet büyük boy patlıcan

5 adet domates

(Tabi acılığını ve miktarını siz artırabilirsiniz ben fazla acı yiyemiyorum)
Hazırlanışı

İlk iş soğanı ve domatesi rendeleyin Biberi incecik kıyın Kıymayı ,salçayı,tuz ve baharatları ekleyip yoğurun Patlıcanları 2 parmak boşluk kalacak şekilde kesin ama koparmayınAralarına kıymalı içi koyun Daha sonra domatesleri de aynı şekilde kesin ama koparmadan içlerine kıymalı harcı koyunİç harç bitene kadar bu işlemi yapınTencereye ilk patlıcanları koyun üstüne domatesleri yerleştirinSebzeler için üstüne biraz tuz serpinYarım su bardağı su dökün kısık ateşte 1 buçuk saat patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirinSebzenin suyuyla pişiyorBenim gibi fırın yemeği seviyorsanız 200 derecede patlıcanlar yumuşadıkça kaşıkla üstüne basarak pişirebilirsiniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla