Yalnız Mesajı Göster

Beyran Tarifi -Gaziantep

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyran Tarifi -Gaziantep






Beyran tarifi -Gaziantep
Beyran tarifi -Gaziantep




Malzemeler:
Bir koyun gerdan
300 gr Çekilmiş iç yağı
2 kaşık dövülmüş sarımsak
1 kahve fincanı pul biber
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı pirinç

Yapılışı:
Gerdan yıkanıp su ilave edilip pişmeye koyulur Kefi alınıp içine iç yağı koyulup pişirilir Daha sonra gerdan suya didiklenip üzerine çıkan yağlar alınıp ayrı tavada üzerine kırmızı biber, kara biber, sarımsak koyulup et suyuna karıştırılır 2 bardak pirinç haşlanıp, pilav halinde tuz ile pişirilir İsteğe göre pilav tabağa koyulup üzerine hazırlanan gerdan ve suyu ilave edilir veya pilav gerdana katılıp, kaynatılıp servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla