Konu
:
Beyran Tarifi -Gaziantep
Yalnız Mesajı Göster
Beyran Tarifi -Gaziantep
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyran Tarifi -Gaziantep
Beyran tarifi -Gaziantep
Beyran tarifi -Gaziantep
Malzemeler:
Bir koyun gerdan
300 gr
Çekilmiş iç yağı
2 kaşık dövülmüş sarımsak
1 kahve fincanı pul biber
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı pirinç
Yapılışı:
Gerdan yıkanıp su ilave edilip pişmeye koyulur
Kefi alınıp içine iç yağı koyulup pişirilir
Daha sonra gerdan suya didiklenip üzerine çıkan yağlar alınıp ayrı tavada üzerine kırmızı biber, kara biber, sarımsak koyulup et suyuna karıştırılır
2 bardak pirinç haşlanıp, pilav halinde tuz ile pişirilir
İsteğe göre pilav tabağa koyulup üzerine hazırlanan gerdan ve suyu ilave edilir veya pilav gerdana katılıp, kaynatılıp servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul