Konu
:
Hamurlu Perde Pilavı Ve Hazırlama Aşamaları
Yalnız Mesajı Göster
Hamurlu Perde Pilavı Ve Hazırlama Aşamaları
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamurlu Perde Pilavı Ve Hazırlama Aşamaları
Hamurlu perde pilavı ve hazırlama aşamaları
perde pilavı tarifi
perde pilavının hazırlanması
perde pilavı
malzemeler:
iç malzemesi
4 adet tavuk göğsü
1kg pirinç
300g badem
100g dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı beş türlü baharat(aktarlarda beş türlü baharat olarak satılıyor)
hamurun malzemesi:
3 yumurta
5 yemek kaşığı yoğurt
125g margarin
1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un
hamurun hazırlanması:
1
bütün malzemeyi karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur elde edin
içinin hazırlanması:
1
pilavı diri olacak şekilde pişirin
tavukları haşlayıp küçük parçalra ayırın ve hafif yağda kızartın
bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun
sonra yağda kızartın
2
büyük bir tepsiye pilav, tavuk, badem, dolmalık fıstık ve baharat (tuzu önceden katılmış) konulur
karıştırılarak güzelce harman edilir
3
önceden hazırlana hamur bir küçük bir de büyük parçaya ayrılır
büyük parça merdane ile açılıp perde pilavının yapılacağı (margarinle yağlanmış) tencereyi kaplayacak şekilde yerleştirilir
pilav karışımı içine doldurulur
ayrılan hamur parçası merdane ile açılıp pilavın üzeri tamamen kaplanır
1 saat 200C fırında pişirilir
ters çevrilerek servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul