Yalnız Mesajı Göster

Hamurlu Perde Pilavı Ve Hazırlama Aşamaları

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamurlu Perde Pilavı Ve Hazırlama Aşamaları






Hamurlu perde pilavı ve hazırlama aşamaları
perde pilavı tarifi
perde pilavının hazırlanması
perde pilavı




malzemeler:


iç malzemesi
  • 4 adet tavuk göğsü
  • 1kg pirinç
  • 300g badem
  • 100g dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı beş türlü baharat(aktarlarda beş türlü baharat olarak satılıyor)
hamurun malzemesi:
  • 3 yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 125g margarin
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz
  • aldığı kadar un
hamurun hazırlanması:1 bütün malzemeyi karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur elde ediniçinin hazırlanması:1 pilavı diri olacak şekilde pişirin tavukları haşlayıp küçük parçalra ayırın ve hafif yağda kızartın bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun sonra yağda kızartın2 büyük bir tepsiye pilav, tavuk, badem, dolmalık fıstık ve baharat (tuzu önceden katılmış) konulur karıştırılarak güzelce harman edilir3 önceden hazırlana hamur bir küçük bir de büyük parçaya ayrılır büyük parça merdane ile açılıp perde pilavının yapılacağı (margarinle yağlanmış) tencereyi kaplayacak şekilde yerleştirilir pilav karışımı içine doldurulur ayrılan hamur parçası merdane ile açılıp pilavın üzeri tamamen kaplanır 1 saat 200C fırında pişirilir ters çevrilerek servis yapılır

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla