Konu
:
Yöresel Yemek Tarifleri - Sülbiye
Yalnız Mesajı Göster
Yöresel Yemek Tarifleri - Sülbiye
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yöresel Yemek Tarifleri - Sülbiye
Yöresel yemek tarifleri - Sülbiye
Sülbiye
(Akşehir)
Kullanılacak Malzemeler
Yarım kilo kuşbaşı et (haşlamalık)
1 kg arpacık soğan
1 baş sarımsak
1 bucuk su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 çay kaşığı kimyon tuz kırmızı biber
Hazırlanma Şekli
Akşamdan ıslatılan nohutları 5 dakika kaynatıp süzgece alıp suyunu süzdürün
Düdüklü tencerede nohutları ve etleri üzerine iki parmak çıkacak kadar su ilave ederek ağır ateşte haşlayın
Arpacık soğanlarının sarımsağın kabuklarını soyun
Tencerede yağı eritin
İçine arpacık soğanını sarımsakları doğramadan bütün olarak tencereye koyun
Ara sıra karıştırın
Soğanlar ve sarımsaklar yumuşayana kadar kavurun
Haşlanan nohut ve eti içine ilave edin
Salçayı azıcık et suyunla tabakta ezin
Salçayı tuzu karabiberi ve kimyonu da tencereye ilave edip ağır ateşte pişirin
(Bu yemeğin lezzetini veren kimyondur
Bolca kullanabilirsiniz
Sarımsakları bir baş yerine 2 baş da kullanabilirsiniz
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul