Konu
:
Yöresel Yemekler - Keşkek (Kırşehir)
Yalnız Mesajı Göster
Yöresel Yemekler - Keşkek (Kırşehir)
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yöresel Yemekler - Keşkek (Kırşehir)
Yöresel Yemekler - Keşkek (Kırşehir)
Keşkek (Kırşehir)
300 gr dövme (aşurelik buğday)
100 gr nohut
5
5 su bardağı su
750 gr kemikli koyun eti
60 gr margarin
Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
1
Dövme ve nohudu akşamdan 2
5 bardak
su
ile ıslatın
Eti basınçlı tencereye alın
Nohut ve dövmeyi süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin
Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın
Margarinin yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişirin
2
Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın
Tahta kaşıkla (ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırın
Keşkeği servis tabağına alın
Kırmızı tozbiberi kalan margarinle kızdırıp üzerine gezdirin
Ilık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul