Yalnız Mesajı Göster

Yöresel Yemek Tarifleri - Eskişehir Çöreği

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemek Tarifleri - Eskişehir Çöreği






Yöresel yemek tarifleri - Eskişehir Çöreği
Eskişehir Çöreği


Kullanılacak Malzemeler

Malzemeleri yapılışında…

Hazırlanma Şekli

Hamur Malzemesi:

1 Bardak suyun içine 15 çorba kaşığı toz maya1 kesme şekeri konularak kabarması beklenir Kabardıktan sonra içine

1 yumurta

1/2 bardak yoğurt

1/2 bardak sıvı yağ

1/2 kilo un

Tuz

katılarak hamur yapılır Hamurun üzerini sıcak tutmak için bir örtü yada kapak kapatılırHamurun kabarması beklenir Diğer yandan hamurun iç malzemesi hazırlanmaya başlanır

İç malzemesi için;

1 büyük soğan

1 sivri biber

250 grkıyma

15 domates

tuz-karabiber

Tavanın içine az yağ konularak önce soğanlar öldürülür diğer malzemeler sırasıyla konularak fazla kavurmadan biraz çevrilir

Küçük bir kasenin içine parmaklarımızı batırmak için sıvı yağkonur Hamur kabardıkdan sonra ufak bir parça kopartılıp yağlı parmaklarla hafifçe içi açılıp malzemesi konur üzeri kapatılır ters çevrilerek tepsiye aralıksız dizilir

Üzerine;

1 yumurta çırpılır içine 3-4 kaşık yoğurt ve az yağ konularak karıştırılır Hamurların üzerine kaşık kaşık dökülür Üzerine susam-çörek otu serpilip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla