Konu
:
Yöresel Yemek Tarifleri - Eskişehir Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Yöresel Yemek Tarifleri - Eskişehir Çöreği
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yöresel Yemek Tarifleri - Eskişehir Çöreği
Yöresel yemek tarifleri - Eskişehir Çöreği
Eskişehir Çöreği
Kullanılacak Malzemeler
Malzemeleri yapılışında…
Hazırlanma Şekli
Hamur Malzemesi:
1 Bardak suyun içine 15 çorba kaşığı toz maya1 kesme şekeri konularak kabarması beklenir
Kabardıktan sonra içine
1 yumurta
1/2 bardak yoğurt
1/2 bardak sıvı yağ
1/2 kilo un
Tuz
katılarak hamur yapılır
Hamurun üzerini sıcak tutmak için bir örtü yada kapak kapatılır
Hamurun kabarması beklenir
Diğer yandan hamurun iç malzemesi hazırlanmaya başlanır
İç malzemesi için;
1 büyük soğan
1 sivri biber
250 gr
kıyma
15 domates
tuz-karabiber
Tavanın içine az yağ konularak önce soğanlar öldürülür diğer malzemeler sırasıyla konularak fazla kavurmadan biraz çevrilir
Küçük bir kasenin içine parmaklarımızı batırmak için sıvı yağkonur
Hamur kabardıkdan sonra ufak bir parça kopartılıp yağlı parmaklarla hafifçe içi açılıp malzemesi konur üzeri kapatılır ters çevrilerek tepsiye aralıksız dizilir
Üzerine;
1 yumurta çırpılır içine 3-4 kaşık yoğurt ve az yağ konularak karıştırılır
Hamurların üzerine kaşık kaşık dökülür
Üzerine susam-çörek otu serpilip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul