Yalnız Mesajı Göster

Yöresel Yemek Tarifleri - Kulaklı Çorba (Antalya)

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemek Tarifleri - Kulaklı Çorba (Antalya)






Yöresel yemek tarifleri - Kulaklı Çorba (Antalya)
Kulaklı Çorba (Antalya)




1 su bardağı nohut

6 su bardağı su

250 gr kuşbaşı et

2 yemek kaşığı margarin

tuz karabiber


Terbiyesi için:


2 adet yumurta

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı un

1 adet limonun suyu

2 yemek kaşığı yoğurt

Hamuru için:

1 adet yumurta

2 su bardağı un

1 çay bardağı su

tuz


Hamur malzemesi kulak memesi kıvamında yoğrulur Yarım saat dinlendirdikten sonra erişteden biraz büyük boyutta şeritler kesilir ve bir tepsiye konup nemini atması sağlanır Geceden ıslatılan nohut ile kuşbaşı et birlikte haşlanır Yeterince piştikten sonra kestiğiniz hamurlar tuz ve karabiber ilave edilir Diğer tarafta un kavrulur Sarımsak eklenir Ayrı bir kapta yumurta limon suyu yoğurt çırpılır Bu karışıma unlu karışım da ilave edilir ve haşladığınız etli nohutların üzerine yavaş yavaş dökülür iyice karıştırılır Tavada çok az bir yağda nane kızdırılıp çorbanın üzerine dökülerek servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla