Konu
:
Kastamonu_Ekşili Pilav Hem Saglıklı,Hem Lezzetli
Yalnız Mesajı Göster
Kastamonu_Ekşili Pilav Hem Saglıklı,Hem Lezzetli
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kastamonu_Ekşili Pilav Hem Saglıklı,Hem Lezzetli
KASTAMONU_EKŞİLİ PİLAV Hem Saglıklı,Hem Lezzetli
EKŞİLİ PİLAV (KASTAMONU)
Yarım kg pilavlık bulgur
1 kg
yoğurt
3 adet
soğan
2 demet ebegümeci
1 demet ısırgan
2 demet maydanoz
Birkaç dal taze nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
4 adet taze
soğan
Yarım paket Teremyağ
Yeterli miktarda tuz
4 su bardağı su
Yarım kg bulguru, 4 su bardağı su ile birlikte tencereye
koyun
2 adet
soğan
ı yemeklik doğrayın
Tencereye ilave edin
1 kg yoğurdu sulandırıp, bulgura ekleyin
Bir taşım kaynatın
2 demet ebegümeci, 1 demet maydanoz ve birkaç dal taze naneyi ince ince kıyıp, tencereye ekleyin
Koyu bir çorba kıvamına gelene dek kaynatın
Küçük bir tavanın içinde yarım paket Teremyağını eritin
Artan 1 adet kuru soğanı da yemeklik doğrayıp, yağın içinde pembeleşince-ye kadar kavurun
Pilavın üzerine dökün
En üste de artan bir demet kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı koyup, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul