Yalnız Mesajı Göster

Kastamonu_Ekşili Pilav Hem Saglıklı,Hem Lezzetli

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kastamonu_Ekşili Pilav Hem Saglıklı,Hem Lezzetli






KASTAMONU_EKŞİLİ PİLAV Hem Saglıklı,Hem Lezzetli


EKŞİLİ PİLAV (KASTAMONU)


Yarım kg pilavlık bulgur
1 kg yoğurt
3 adet soğan
2 demet ebegümeci
1 demet ısırgan
2 demet maydanoz
Birkaç dal taze nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
4 adet taze soğan
Yarım paket Teremyağ
Yeterli miktarda tuz
4 su bardağı su

Yarım kg bulguru, 4 su bardağı su ile birlikte tencereye koyun 2 adet soğanı yemeklik doğrayın Tencereye ilave edin 1 kg yoğurdu sulandırıp, bulgura ekleyin Bir taşım kaynatın 2 demet ebegümeci, 1 demet maydanoz ve birkaç dal taze naneyi ince ince kıyıp, tencereye ekleyin Koyu bir çorba kıvamına gelene dek kaynatın Küçük bir tavanın içinde yarım paket Teremyağını eritin Artan 1 adet kuru soğanı da yemeklik doğrayıp, yağın içinde pembeleşince-ye kadar kavurun Pilavın üzerine dökün En üste de artan bir demet kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı koyup, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla