Konu
:
Safranbolu'ya Ait Gelin Tırnağı Ve Hazırlanışı
Yalnız Mesajı Göster
Safranbolu'ya Ait Gelin Tırnağı Ve Hazırlanışı
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Safranbolu'ya Ait Gelin Tırnağı Ve Hazırlanışı
Safranbolu'ya ait gelin tırnağı ve hazırlanışı
Safranbolu'nun meşhur gelin tırnağı
İçindekiler
1 kilogram ceviz
10 yumurta
2 kilogram un
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
biraz nişasta
2 kilogram toz şeker
2 litre su
3 su bardağı sıvı yağ (erimiş tereyağı da olabilir)
birkaç damla limon
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Un, yumurta, tuz, yağ, süt ve sirkeyi karıştırıp yoğurun
Hamurdan 30-35 adet ceviz büyüklüğünde bezeler yapın
Bu bezeleri yufka şeklinde nişasta yardımıyla ince açın
Açtıktan sonra içine cevizi ekleyip sigara böreğinden daha ince olacak şekilde sarın
Bu işlemi bütün bezelerde uygulayın
Yağ ile üzerini yağlayarak gelin tırnaklarını tepsiye sığacak uzunlukta kesin
Ardından üzerine bir su bardağı sıvı yağı gezdirin ve fırına verin
Diğer taraftan şerbeti kaynatın
Şerbete iki damla limon ekleyin
Her ikisi de sıcakken şerbeti tatlının üzerine dökün
afiyet olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul