Yalnız Mesajı Göster

Safranbolu'ya Ait Gelin Tırnağı Ve Hazırlanışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranbolu'ya Ait Gelin Tırnağı Ve Hazırlanışı






Safranbolu'ya ait gelin tırnağı ve hazırlanışı
Safranbolu'nun meşhur gelin tırnağı




İçindekiler

  • 1 kilogram ceviz
  • 10 yumurta
  • 2 kilogram un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • biraz nişasta
  • 2 kilogram toz şeker
  • 2 litre su
  • 3 su bardağı sıvı yağ (erimiş tereyağı da olabilir)
  • birkaç damla limon
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Un, yumurta, tuz, yağ, süt ve sirkeyi karıştırıp yoğurun Hamurdan 30-35 adet ceviz büyüklüğünde bezeler yapın Bu bezeleri yufka şeklinde nişasta yardımıyla ince açın Açtıktan sonra içine cevizi ekleyip sigara böreğinden daha ince olacak şekilde sarın Bu işlemi bütün bezelerde uygulayın Yağ ile üzerini yağlayarak gelin tırnaklarını tepsiye sığacak uzunlukta kesin Ardından üzerine bir su bardağı sıvı yağı gezdirin ve fırına verin Diğer taraftan şerbeti kaynatın Şerbete iki damla limon ekleyin Her ikisi de sıcakken şerbeti tatlının üzerine dökün afiyet olsun
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla