Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Tavuk Tarifi -Samsun

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Tavuk Tarifi -Samsun






Cevizli tavuk tarifi -Samsun
Samsun'un cevizli tavuğu




Malzemeler


  • 4 tavuk budu
  • 4 su bardağı ceviz içi
  • 1'er çorba kaşığı domates salçası
  • kırmızı pul biber
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • tuz
Hazırlanışı

Butlar, üzerini örtecek kadar tuzlu suda haşlayın Ceviz, sarımsak ve biberi havanda iyice dövüp, salçayla beraber kısık ateşte biraz ısıtın Ateşten alıp yoğurarak cevizin yağını iyice çıkartın ve ayırın Ekmeği ufalayıp, üzerine tavuk suyunu, limon suyunu ve ceviz içini ekleyin ve ezerek kıvamlı bir sos hazırlayın Butları sosa batırın ve üzerine ceviz yağını gezdirin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla