Konu
:
Yöresel Yemek Tarifleri - Uludağ Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Yöresel Yemek Tarifleri - Uludağ Tatlısı
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yöresel Yemek Tarifleri - Uludağ Tatlısı
Yöresel yemek tarifleri - Uludağ Tatlısı
Uludağ Tatlısı
MALZEMELER
1 kg
kestane
750 gr
tozseker
8 adet yumurta
50 gr
Antep fistigi
50 gr
meyve sekerlemesi
2 çorba kasigi un
1 paket vanilya
YAPILIŞ TARİFİ
Kestaneyi yikayip dis kabuklarini soyunuz
Kabuklari soyulan kestaneyi bol suyla atese koyunuz
Iç kabuklari soyulmaya baslayinca atesten aliniz
Iç kabuklarini da soyup tekrar üzerini örtecek kadar suyla atese koyunuz
1 fincan suyu kalinca kestaneler de yumusayinca 500 gr
sekeri üzerine dökünüz
Sekerle beraber suyunu çekinceye kadar kaynatiniz
Suyunu çekince alip vanilya koyup sogutunuz
3 yumurta 3 çorba kasigi seker 3 çorba kasigi undan yuvarlak kaliba dökülecek bir kek hazirlayiniz
Kek hazirlaninca yuvarlak bir servis tabagina koyunuz
Kekin üzerine kestaneleri seyrek telli elek veya kalburdan geçirerek pandispanyanin üzerine dag sekli veriniz
250 gr
seker ve 5 yumurta akindan krem santi taklidi hazirlayiniz
Krem santi taklidini torbaya koyup kestanelerin üzerini tamamen kremle kapatiniz
Krem donunca üzerini fistik meyve sekerlemesi ile zevkinize göre süsleyiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul