Yalnız Mesajı Göster

Yöresel Yemek Tarifleri - Uludağ Tatlısı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemek Tarifleri - Uludağ Tatlısı






Yöresel yemek tarifleri - Uludağ Tatlısı
Uludağ Tatlısı


MALZEMELER

1 kg kestane

750 gr tozseker

8 adet yumurta

50 gr Antep fistigi

50 gr meyve sekerlemesi

2 çorba kasigi un

1 paket vanilya


YAPILIŞ TARİFİ

Kestaneyi yikayip dis kabuklarini soyunuz Kabuklari soyulan kestaneyi bol suyla atese koyunuz Iç kabuklari soyulmaya baslayinca atesten aliniz Iç kabuklarini da soyup tekrar üzerini örtecek kadar suyla atese koyunuz 1 fincan suyu kalinca kestaneler de yumusayinca 500 gr sekeri üzerine dökünüz Sekerle beraber suyunu çekinceye kadar kaynatiniz Suyunu çekince alip vanilya koyup sogutunuz 3 yumurta 3 çorba kasigi seker 3 çorba kasigi undan yuvarlak kaliba dökülecek bir kek hazirlayiniz Kek hazirlaninca yuvarlak bir servis tabagina koyunuz Kekin üzerine kestaneleri seyrek telli elek veya kalburdan geçirerek pandispanyanin üzerine dag sekli veriniz 250 gr seker ve 5 yumurta akindan krem santi taklidi hazirlayiniz Krem santi taklidini torbaya koyup kestanelerin üzerini tamamen kremle kapatiniz Krem donunca üzerini fistik meyve sekerlemesi ile zevkinize göre süsleyiniz

Alıntı Yaparak Cevapla