Yalnız Mesajı Göster

Yöresel Yemek Tarifleri - Sarma İçi

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemek Tarifleri - Sarma İçi






Yöresel Yemek Tarifleri - Sarma Içi
SARMA İÇİ

Malzemesi : Bir miktar ince bulgur

Bir baş kuru soğan

Yarım kilo kadar domates

Bir demet maydanoz

Yeşil soğan

15 çorba kaşığı salça

1 su bardağı yağ

Yeterince tuz

Yapılışı : Bir baş soğan halka halka doğranırBir su bardağı yağ ile bir süre kavrulur Daha sonra salça ve küp küp doğranmış domates ilave edilir Bir sürede bunlar kavrulur Sonra tuz ve biber eklenir Bu işlemler bittikten sonra bu malzemelere göre bulgurun miktarına göre su ilave edilir Su kaynamaya bırakılır Su kaynadıktan sonra bir kabın içindeki bulgura kaynamış olan su ilave edilir Bulgur suyu çektikten sonra üzerine önceden doğranmış yeşil soğan ve maydanoz eklenip karıştırılır

Alıntı Yaparak Cevapla