Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Piliç Tarifi - Güveçte Piliç Yapılışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Piliç Tarifi - Güveçte Piliç Yapılışı






Güveçte Piliç Tarifi - Güveçte Piliç Yapılışı
Güveçte Piliç Tarifi - Güveçte Piliç Yapılışı - Güveçte Piliç Nasıl Yapılır - Güveçte Piliç Malzemeleri



600 gram kuşbaşı kesilmiş piliç eti

1 adet kuru soğan

2 adet orta boy patates

2 adet orta boy havuç

1 su bardağı bezelye

20 adet arpacık soğan

2 adet domates

3 adet sivribiber

1/4 paket margarin

Yeterince tuz ve karabiber

Beşamel sos için:

Un, süt, margarin

Üzerine koymak için:

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi


İnce kıydığımız kuru soğanları, margarin yağında pembeleştirip içine piliç etlerini ve soyup kuşbaşı şeklinde kestiğimiz havuçları ilave edip hep birlikte kavuralım

Doğradığımız sivribiberleri de ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, kabuklarını soyduğumuz ve ufak ufak kestiğimiz domatesleri, arpacık soğanları, yeterince suyu ve baharatı da katıp ağzını kapatarak pişirelim

Yemeğimiz pişince, bezelyeleri katalım

Güveçlere eşit miktarda bölüp, birazcık suyundan koyalım

Unu, margarin yağında kavurup, süt ilavesiyle yaptığımız beşamel sosa, eğer kaldıysa yemeğin sosundan da 1-2 kepçe ilave edip, boza kıvamına gelinceye kadar pişirelim

Hazırladığımız bu sosu, kaselerin üzerine yayıp, kaşar peyniri rendesi serpelim

Güveçleri, sıcak fırında dibinde su olan bir tepsiye koyarak fırınlayalım

Üzerleri kızarınca, fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla