Yalnız Mesajı Göster

Beğendili Piliç Tarifi - Beğendili Piliç Yapılışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beğendili Piliç Tarifi - Beğendili Piliç Yapılışı






Beğendili Piliç Tarifi - Beğendili Piliç Yapılışı
Beğendili Piliç Tarifi - Beğendili Piliç Yapılışı - Beğendili Piliç Nasıl Yapılır - Beğendili Piliç Malzemeleri



2 piliç

1 çay bardağı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

3-4 dal maydanoz

Beğendi için:

15 kg patlıcan

1 çay bardağı zeytinyağı

Yarım limon suyu

1 su bardağı un

1 çay bardağı süt

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz


Piliçlerin kemiklerini çıkarıp but ve göğüs kısımlarını bonfile haline getirin Sıvıyağ, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın Piliç etlerini bu marinatta 20-30 dakika bekletin

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun Sıvıyağın yarısını ve limon suyunu ilave edip çatalla ezerek püre haline getirin

Kalan sıvıyağı tencerede kızdırın Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun Karıştırmaya ara vermeden sütü ve hazırladığınız patlıcan püresini ekleyip iyice çırpın Tuz ekleyip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın

Piliç bonfileleri marinattan alıp ızgarada iki taraflı pişirin Beğendiyi servis tabaklarına paylaştırın Kızarmış piliç bonfileleri yanına yerleştirin Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla