Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri Kremalı Mantarlı Tavuk

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri Kremalı Mantarlı Tavuk






Yemek Tarifleri Kremalı Mantarlı Tavuk
Kremalı Mantarlı Tavuk



Flickr'daki ev gruplarından birinde görmüştüm bu yemeği Onlar hindi ile yapmışlardı ama tarifin aslının tavuk olduğu belirtiliyordu Hafta sonu malzemeleri toparlayıp Ayşe İkbal uyurken denedim Yarım saatte hazır olan, bir anda evin favori yemeği ilan edilebilen harika tariflerden biri İnternette genelde pilavın üzerinde servis edildiğini gördüm ama ben tortellini makarna üzerinde servis yaptım Böylece miniklerin yemesi kolaylaştı

Kremalı ve Mantarlı Tavuk:


Malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım bardak doğranmış soğan (veya 10 adet arpacık soğan)
  • 2 bardak doğranmış mantar
  • tuz
  • karabiber
  • kekik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 bardak tavuk suyu (veya su)
  • 1 bardak süt
  • 2 bardak doğranmış tavuk eti (tavuk ızgara eti daha lezzetli oluyor)
  • bir avuç bezelye (dondurulmuş veya konserve de olur)
Hazırlanması:[*]Tereyağını eritin Soğanları ekleyin Soğanlar yumuşayınca mantarları ilave edin Tuz, karabiber, kekik serpin[*]Mantarlar solmaya başlayana kadar pişirin (kahverengileşmeden) Üzerlerine unu serpin Birkaç dakika kavurun[*]Tavuk suyunu ve sütü ekleyin Ateşi biraz arttırıp karıştırarak unla iyice karışmasını sağlayın Tavuğu ve bezelyeleri ekleyin Ateşi kısıp kremanın koyulaşmasını ve etin pişmesini sağlayın Tadını kontrol edip tuzunu ve karabiberini ayarlayınalıntı

Alıntı Yaparak Cevapla