Konu
:
Yemek Tarifleri Kremalı Mantarlı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri Kremalı Mantarlı Tavuk
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri Kremalı Mantarlı Tavuk
Yemek Tarifleri Kremalı Mantarlı Tavuk
Kremalı Mantarlı Tavuk
Flickr'daki ev gruplarından birinde görmüştüm bu yemeği
Onlar hindi ile yapmışlardı ama tarifin aslının tavuk olduğu belirtiliyordu
Hafta sonu malzemeleri toparlayıp Ayşe İkbal uyurken denedim
Yarım saatte hazır olan, bir anda evin favori yemeği ilan edilebilen harika tariflerden biri
İnternette genelde pilavın üzerinde servis edildiğini gördüm ama ben tortellini makarna üzerinde servis yaptım
Böylece miniklerin yemesi kolaylaştı
Kremalı ve Mantarlı Tavuk:
Malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı
yarım bardak doğranmış soğan (veya 10 adet arpacık soğan)
2 bardak doğranmış mantar
tuz
karabiber
kekik
3 yemek kaşığı un
1 bardak tavuk suyu (veya su)
1 bardak süt
2 bardak doğranmış tavuk eti (tavuk ızgara eti daha lezzetli oluyor)
bir avuç bezelye (dondurulmuş veya konserve de olur)
Hazırlanması:
[*]Tereyağını eritin
Soğanları ekleyin
Soğanlar yumuşayınca mantarları ilave edin
Tuz, karabiber, kekik serpin
[*]Mantarlar solmaya başlayana kadar pişirin (kahverengileşmeden) Üzerlerine unu serpin
Birkaç dakika kavurun
[*]Tavuk suyunu ve sütü ekleyin
Ateşi biraz arttırıp karıştırarak unla iyice karışmasını sağlayın
Tavuğu ve bezelyeleri ekleyin
Ateşi kısıp kremanın koyulaşmasını ve etin pişmesini sağlayın
Tadını kontrol edip tuzunu ve karabiberini ayarlayın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul