Konu
:
Yemek Tarifleri-Tavuklu Keşkeş
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri-Tavuklu Keşkeş
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri-Tavuklu Keşkeş
yemek tarifleri-tavuklu keşkeş
TAVUKLU KESKEK
Malzemeler :
Yarim kg asurelik bugday
1 adet tavuk bulyon
1 adet büyük boy tavuk
1 adet büyük boy sogan
125 gram tereyagi
1 çorba kasigi toz kirmizibiber
Üzerine:
1 su bardagi haslanmis nohut
Tarifi
Ayiklanmis bugdayi bol su ile yikayin
Üzerine çikacak kadar soguk su koyup, tavuk bulyonla birlikte yarim saat haslayin
Süzdügünüz bugdayin üzerine tekrar su ekleyip, 1 gece bu suda bekletin
Ertesi gün yikanmis tavugu tencereye ekleyin
Ayiklanmis sogani tencereye atin
Kapagini kapatip, tavuk ve bugday iyice haslanana kadar pisirin
Sogani içinden alin
Tavuk etini kemiklerinden ayirip, bugdaya ekleyin
Mikserle ya da parçalayici ile keskegi iyice çirpin ve servis tabagina alin
Üzerine bir tavada erittiginiz toz kirmizibiberli tereyagini gezdirip, nohut serpin
Sicak olarak servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul