07-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri-Enginarlı Tavuk
yemek tarifleri-enginarlı tavuk
ENGINARLI TAVUK

Malzemeler :
600 gram tavuk gögsü
6 adet kiraz domates
2 adet dolmalik biber
1 su bardagi siviyag
Tuz, kekik, karabiber
Enginarlar için: 6 adet enginar
20 adet arpacik sogan
1 kahve fincani siviyag,
Bir buçuk kahve fincani zeytinyagi
1 tatli kasigi un,
1 adet limonun suyu,
1 tatli kasigi tozseker
5 su bardagi su, tuz
Sos için: 1 litre tavuk suyu, 2 su bardagi enginarin zeytinyagli suyu
1 çorba kasigi un, 4 çorba kasigi tereyagi, 4,5 çorba kasigi zeytinyagi
1 bardak beyaz sarap, 1 fincan krema, 1 adet küp dogranmis domates
Tarifi
Ilk olarak enginarlari temizleyin, iç kismindaki tüylü bölümü kasikla çikartin Tencerenin içine önce ayiklanmis arpacik soganlari, üzerine de enginarlari dizin Bir kabin içinde un, limon suyu, zeytinyagi, siviyag, tuz, seker ve suyu karistirin Bu karisimi tencereye ekleyin Tencerenin kapagini kapatip agir ateste 1 saat pisirin Bu arada etleri uzunlamasina çok ince dilimleyin Et dövecegi ile, incecik olacak sekilde dövün Tuz, karabiber ve kekik ile lezzetlendirin Kizgin yagda pembelesene kadar kizartin Soguyan enginarlari ortadan ikiye kesin Enginarlari kizarmis tavuklara sarin Küp dogranmis domates ve biber parçalarini kürdanla tavuklara tutturup bir tencereye dizin Sos için enginar suyu ve tavuk suyunu karistirip kaynatin Bir tavada sarabi kaynatip çektirin Tavuk ve enginar suyuna ekleyin Baska bir tavada tereyagini eritin Zeytinyagini ekleyip kizdirin Unu ekleyin Birkaç dakika kavurup tavuk suyuna ekleyin Çirpma teliyle karistirin Agir ateste 15-20 dakika kaynatip süzün Son olarak domates ve kremayi ekleyip karistirin Sosu, tenceredeki enginarli tavuklarin üzerine gezdirin Bir-iki tasim kaynatip sicak servis yapin
|
|
|