Konu
:
Yemek Tarifleri /Tatlı Tarifleri /Fındıklı Revani Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri /Tatlı Tarifleri /Fındıklı Revani Yapılışı
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri /Tatlı Tarifleri /Fındıklı Revani Yapılışı
yemek tarifleri /tatlı tarifleri /Fındıklı Revani yapılışı
Fındıklı Revani yapılışı,Fındıklı Revani yapılışı,Fındıklı Revani yapılışı
Fındıklı Revani
Özel davet günlerinizde misafirlerinize güvenle ikram edebileceğiniz fındıklı revani tarifi MSN Kadın’da! Sunumuyla göze, tadıyla damağa hitap ediyor!
Fındıklı Revani
Malzemeler,
3 Adet yumurta
1 Çay bardağı irmik
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı toz şeker
1 Çay bardağı çekilmiş fındık içi
1 Çay bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Yeterince un
Şerbeti için,
2 Su bardağı toz şeker
3,5 Su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı,
Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın köpürene dek çırpın
İrmik, sıvıyağ, yoğurt ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın
Vanilya ve fındık içini ekleyip karıştırmaya devam edin
Boza kıvamında hamur elde edene kadar un ekleyip karıştırın
Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün
180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin
Şerbeti için toz şekeri ve suyu tencereye alıp koyulaşana dek pişirin
Ocaktan aldıktan sonra damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın
Keki fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün
Şerbet iyice çekene ve soğuyana kadar üzerine temiz bez kapatın
Fındık kırığı ile süsleyerek soğuk servis yapın
Püf Noktası:
Kekin şerbeti iyice çekmesi için fırından çıkar çıkmaz kürdan yardımıyla her yanına delikler açın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul