Konu
:
Özel Bayram Tatlıları - Vezir Parmaği Resimli Tarif
Yalnız Mesajı Göster
Özel Bayram Tatlıları - Vezir Parmaği Resimli Tarif
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Özel Bayram Tatlıları - Vezir Parmaği Resimli Tarif
Özel Bayram Tatlıları - VEZİR PARMAĞI resimli tarif
Özel Bayram Tatlıları - VEZİR PARMAĞI
bayram tatlısı
tatlı tarifleri
resimli tatlı tarifleri
VEZİR PARMAĞI
MALZEMELER:
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı un
2 adet yumurta
kızartmak için sıvı yağ
Şerbet için:
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI:
1- Tereyağını su ile kaynatın
Unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın
Un kendini toplayınca ocağın altını kapayın
2- Soğuyan hamura yumurtalları teker teker ilave edip yoğurun
3- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Avuçlarınızın içini yağlayıp parmak şekli verin
4- Soğuk yağın içine atıp çok harlı olmayan ateşte kızartın
5- Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın
Limon suyu ilave edip biraz daha kaynatın Soğumaya bırakın
Soğuk şerbetin içine sıcak tatlıları atın ve şerbeti çekmesi için bekleyin
Not: Kızartma aşamasında hamurları her defasında soğuk yağa atmalısınız
2
tava yı yaparken kenara alıp tavanızın soğumasını sağlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul