Yalnız Mesajı Göster

Özel Bayram Tatlıları - Vezir Parmaği Resimli Tarif

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Özel Bayram Tatlıları - Vezir Parmaği Resimli Tarif






Özel Bayram Tatlıları - VEZİR PARMAĞI resimli tarif
Özel Bayram Tatlıları - VEZİR PARMAĞI

bayram tatlısı
tatlı tarifleri
resimli tatlı tarifleri
VEZİR PARMAĞI

MALZEMELER:
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı un
2 adet yumurta
kızartmak için sıvı yağ
Şerbet için:
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI:
1- Tereyağını su ile kaynatın Unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın Un kendini toplayınca ocağın altını kapayın
2- Soğuyan hamura yumurtalları teker teker ilave edip yoğurun
3- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Avuçlarınızın içini yağlayıp parmak şekli verin
4- Soğuk yağın içine atıp çok harlı olmayan ateşte kızartın
5- Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın Limon suyu ilave edip biraz daha kaynatın Soğumaya bırakın Soğuk şerbetin içine sıcak tatlıları atın ve şerbeti çekmesi için bekleyin
Not: Kızartma aşamasında hamurları her defasında soğuk yağa atmalısınız 2 tava yı yaparken kenara alıp tavanızın soğumasını sağlayın

Alıntı Yaparak Cevapla