Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri /Tatlılar/Krem Şantili Profiterol

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri /Tatlılar/Krem Şantili Profiterol






yemek tarifleri /tatlılar/Krem Şantili Profiterol




Krem Şantili Profiterol tarifi / Tatlılar

Malzemeleri

125 gram margarin
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker
bir tutam tuz
1 su bardağı un
3 yumurta
İÇ MALZEME:
1 paket kramşanti
1 su bardağı soğuk süt
ÜZERİ İÇN:
160 gram sütsüz çikolata

1 çorba kaşığı süt

Hazırlanışı
1- Hamurunu hazırlamak içn:su ve margini bir tencereye alıp kaynatıntuz ve toz şekeri ilave edinsu kaynamaya başladığında unu azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin10 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirip ateşten alınhamur ılınınca yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın


2- Hamuru düz uçlu krema sıkma torbasına doldurunyağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde ve aralıklı olarak sıkınönceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dk pişirinfırındabn alıp ılınmaya bırakın
3- Kremşantiyi soğuk sütle koyulaşana kadar çırpınprfiterol hamurlarını sandviç şeklinde ikiye kesip içlerine kremşanti doldurunSütsüz çikolataya süt ekleyerek benmari usülü eritinProfiterollerin üzerine geztiripsoğuk servis yapın
AFİYET OLSUN……




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla