Yalnız Mesajı Göster

Ramazan Tatlıları /Yemek Tarifleri /Bademli Milföy Baklavası

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Tatlıları /Yemek Tarifleri /Bademli Milföy Baklavası






Ramazan tatlıları /yemek tarifleri /Bademli Milföy Baklavası
Malzemeler:

12 milföy hamuru

2 su bardak badem ve fındık tozu

2 yumurta

Yarım limon

3 çorba kaşığı toz şeker
Şerbeti için:

3 su bardak toz şeker

3 su bardak su
Yapılışı:


Fırın kabına 6 adet milföy hamurunu dizin

Karıştırma kabına 2 su bardağı badem ve fındık tozunu ilave edin

Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ilave edin

Üzerine 2 adet yumurta akını kırın

Tüm malzemeyi karıştırın

Fırın kabındaki milföylerin üzerine baklavanın iç harcını yayın

Diğer kalan 6 adet milföyü merdane ile açın ve fırın kabında baklavanın üzerini kapatın

Üzerine yumurta sarısı sürün

Daha sonra baklava şeklinde kesin

Üzerine yumurta sarısı sürün

Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin

Şerbeti için ise tencereye 3 su bardağı toz şekeri alın

Üzerine 3 su bardağı su ilave edin şeker ile kaynatın

Bademli milföyü fırından çıkartın üzerine soğumuş olan şerbeti dökün

Şerbeti çektikten sonra servis edin

Afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla