Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri Sakızlı Güllaç

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri Sakızlı Güllaç






yemek tarifleri Sakızlı Güllaç
PORTAKALLI
İRMİK TATLISI:
2 su b irmik
125 gr tereyağı
2 çorba k dolmalık fıstık
şerbeti için:
2,5 su b su
1 su bpotakal suyu
1,5 su b tozşeker
arası için:
1 kase kaymak
üzeri için:
2 portakal kabuğu
HAZIRLANIŞI:
Önce bir tavaya yağı koyup eritin üzerine dolmalık fıstık ve irmiği alıp fıstıkların rengi dönene kadar kavurun Kavrulan karışımın üzerine 1 su bardağı portakal suyunu ve daha önceden kaynatıp hazırladığınız şerbeti dökün iyice karıştırarak helva kıvamını verin Ağzını kapatıp dinlendirin Bir kek kalıbının içini yağlayıp portakal kabuğu ile kaplayın Helvanın yarısını bastırırak kalıba doldurun Arasına kaymak yerleştirip kalan helvayı da üzerine basın Bu işlemi sıcakken yaparsanız kaymak erir Ters çevirip dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla