Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri ≫ Tatlılar: İrmik Tatlısı -Yapılışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri ≫ Tatlılar: İrmik Tatlısı -Yapılışı






Yemek Tarifleri > Tatlılar: İrmik Tatlısı -Yapılışı
İrmik Tatlısı -Yapılışı




Malzemeler:


2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı süt
150-200 gr tereyağı
1-2 yemek kaşığı çam fıstığı
Tarçın Süslemek için

Hazırlanışı:
Önce tereyağında çam fıstıklarını biraz kavurdum daha sonrada irmiğimizi kavuruyoruzİsteğe göre fıstıkları irmiklerle aynı anda kavurabilirsinizKavurma işlemimizi orta ateşte yavaş yavaş yapıyoruzDaha sonra bir taraftan da süt ve şekerinizi karıştırıyoruzKavrulmuş irmiğin üzerine yavaşça şekerli sütü dökünBazıları süt yerine su ilede yapıyorlarAma ben sütü tercih ediyorumÇünkü daha da güzel tadı oluyor Altını kısıp yavaş yavaş sütün çekmesini bekliyoruzDaha sonra benim daire şeklindeki kaplarıma koydum ve servis tabağıma aldım üzerine ise biraz tarçın serptimTarçın fazla kullanmazalar ama çok güzel bir tad veriyor

Alıntı Yaparak Cevapla