Konu
:
Yemek Tarifleri ≫ Tatlılar: İrmik Tatlısı -Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri ≫ Tatlılar: İrmik Tatlısı -Yapılışı
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri ≫ Tatlılar: İrmik Tatlısı -Yapılışı
Yemek Tarifleri > Tatlılar: İrmik Tatlısı -Yapılışı
İrmik Tatlısı -Yapılışı
Malzemeler:
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı süt
150-200 gr
tereyağı
1-2 yemek kaşığı çam fıstığı
Tarçın Süslemek için
Hazırlanışı:
Önce tereyağında çam fıstıklarını biraz kavurdum daha sonrada irmiğimizi kavuruyoruz
İsteğe göre fıstıkları irmiklerle aynı anda kavurabilirsiniz
Kavurma işlemimizi orta ateşte yavaş yavaş yapıyoruz
Daha sonra bir taraftan da süt ve şekerinizi karıştırıyoruz
Kavrulmuş irmiğin üzerine yavaşça şekerli sütü dökün
Bazıları süt yerine su ilede yapıyorlar
Ama ben sütü tercih ediyorum
Çünkü daha da güzel tadı oluyor
Altını kısıp yavaş yavaş sütün çekmesini bekliyoruz
Daha sonra benim daire şeklindeki kaplarıma koydum ve servis tabağıma aldım üzerine ise biraz tarçın serptim
Tarçın fazla kullanmazalar ama çok güzel bir tad veriyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul