Konu
:
Yemek Tarifleri - Muhallebili Kış Gülü
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri - Muhallebili Kış Gülü
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri - Muhallebili Kış Gülü
yemek tarifleri - Muhallebili Kış Gülü
Malzemeler:
<LI class=OktayUstaTarif>3 ayva <LI class=OktayUstaTarif>1 su bardağı toz şeker <LI class=OktayUstaTarif>1 kabuk tarçın
su, gıda boyası
Elmalı harç için:
<LI class=OktayUstaTarif>4 elma <LI class=OktayUstaTarif>1 çay bardağı toz şeker <LI class=OktayUstaTarif>1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz
Muhallebisi için:
<LI class=OktayUstaTarif>2 su bardağı süt <LI class=OktayUstaTarif>1 çay bardağı toz şeker <LI class=OktayUstaTarif>1 tatlı kaşığı nişasta <LI class=OktayUstaTarif>1 tatlı kaşığı un <LI class=OktayUstaTarif>1 tatlı kaşığı pirinç unu
2 parça damla sakızı
Hazırlanışı:
İlk olarak ayvaların kabuklarını soyun
Ortadan ikiye ayarak çekirdek yatağını boşaltın
Çekirdeklerini ayırın
Tüm ayvalar için aynı işlemi tekrarlayın
Daha sonra ayvaları pişireceğiniz tencereye alın
Üzerine 2,5 su bardağı kadar su ekleyerek bir fiske gıda boyası, kabuk tarçın ve ayva çekirdeklerini de ekleyerek 5 dakika kadar şekersiz pişirin
Bıçakla kontrol edin
Bıçak batacak yumuşaklığa gelince şekerini ekleyin
Suyu az gelirse biraz ekleyebilirsiniz
Diğer tarafta elmaları soyarak rendeleyin
Üzerine tereyağı ve şekeri de ekleyerek karıştırarak pişirin
İkisi de pişerken muhallebisini pişirin
Bunun için tencereye sütü, toz şekeri, nişasta, un, pirinç unu ve damla sakızını ekleyerek karıştırarak pişirin
Tüm hazırlıklar tamamlanınca İlkk sıcaklı çıkmış olan ayvaları servis tabağına alın
Üzerine elmalı harcı koyun
En son üzerine muhallebisini dökerek soğuk servis yapın
ALINTI
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul