Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri - Muhallebili Kış Gülü

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri - Muhallebili Kış Gülü






yemek tarifleri - Muhallebili Kış Gülü

Malzemeler:
  • <LI class=OktayUstaTarif>3 ayva <LI class=OktayUstaTarif>1 su bardağı toz şeker <LI class=OktayUstaTarif>1 kabuk tarçın
  • su, gıda boyası
Elmalı harç için:
  • <LI class=OktayUstaTarif>4 elma <LI class=OktayUstaTarif>1 çay bardağı toz şeker <LI class=OktayUstaTarif>1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz
Muhallebisi için:
  • <LI class=OktayUstaTarif>2 su bardağı süt <LI class=OktayUstaTarif>1 çay bardağı toz şeker <LI class=OktayUstaTarif>1 tatlı kaşığı nişasta <LI class=OktayUstaTarif>1 tatlı kaşığı un <LI class=OktayUstaTarif>1 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 2 parça damla sakızı
Hazırlanışı: İlk olarak ayvaların kabuklarını soyun Ortadan ikiye ayarak çekirdek yatağını boşaltın Çekirdeklerini ayırın Tüm ayvalar için aynı işlemi tekrarlayın Daha sonra ayvaları pişireceğiniz tencereye alın Üzerine 2,5 su bardağı kadar su ekleyerek bir fiske gıda boyası, kabuk tarçın ve ayva çekirdeklerini de ekleyerek 5 dakika kadar şekersiz pişirin Bıçakla kontrol edin Bıçak batacak yumuşaklığa gelince şekerini ekleyin Suyu az gelirse biraz ekleyebilirsiniz
Diğer tarafta elmaları soyarak rendeleyin Üzerine tereyağı ve şekeri de ekleyerek karıştırarak pişirin
İkisi de pişerken muhallebisini pişirin Bunun için tencereye sütü, toz şekeri, nişasta, un, pirinç unu ve damla sakızını ekleyerek karıştırarak pişirin
Tüm hazırlıklar tamamlanınca İlkk sıcaklı çıkmış olan ayvaları servis tabağına alın Üzerine elmalı harcı koyun En son üzerine muhallebisini dökerek soğuk servis yapın

ALINTI

Alıntı Yaparak Cevapla