Konu
:
Bayram Tatlısı Sadrazam Lokumu
Yalnız Mesajı Göster
Bayram Tatlısı Sadrazam Lokumu
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bayram Tatlısı Sadrazam Lokumu
Bayram tatlısı sadrazam lokumu
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
Kreması için:
2
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
yarım su bardağı şeker
Hindistan cevizi
Islatmak için
2 su bardağı soğuk süt
Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta pişiriyoruz
Krema piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz
Bu sırada arasıra karıştırmakta fayda var
Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz
sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde ediyoruz
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde yayıyoruz
170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz
Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan batırmayın
Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesiyoruz
Benim tepsim yaklaşık 30cm ye 40 cm boyutlarındaydı
ben 15 cm genişliğinde 40 cm boyunda iki parça elde ettim
Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarıyoruz
Çünkü soğuduktan sonra sarmak zor olur
Sonrasında iyice soğuyan ve koyulaşan kremamızı rolu haline gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve tekrar sarıyoruz
Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş oluyoruz
Bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesiyoruz
Önce süte batırıp ardından her tarafını hindistan cevizine bulayarak kek kağıtlarının içinde servis tepsisine diziyoruz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul