Konu
:
Yemek Tarifi Fıstıklı Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifi Fıstıklı Baklava
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifi Fıstıklı Baklava
Yemek tarifi Fıstıklı Baklava
Fıstıklı
Baklava
(Orta
Büyüklükte
Baklava
Tepsisi)
Malzemeler
1 kilo baklavalık un
3 tane yumurta
10 gr tuz (hamuru sağlamlaştırmak için)
2 bardak su
Yarım kilo nişasta
400 gram tereyağı veya margarin
1 kilo şeker
250 gr fıstık veya ceviz
Yemeğin Tarifi
Geniş bir leğene unu boşaltıp yumurtaları içine kırın
Sonra tuzu ekleyip bir bardak su ilave edin
Hamuru sert bir hale gelene kadar yoğurduktan sonra üzerini ıslak ve temiz bir bezle örterek yaklaşık 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın
Dinlenen hamuru leğenden çıkararak 12 eşit parçaya bölün ve üzerine nişasta serpip elinizle yassı hale getirin
Mermer bir zemin veya sofra üzerinde oklava veya merdaneyle hamurları olabildiğince ince bir şekilde açın
Hamur açılırken sürekli olarak nişasta serpin
Açtığınız yufkaları tepsiye dizmeden önce çok hafif bir şekilde tepsiyi iyice yağlayın
Sonra birer birer yufkaları tepsiye dizin
Yufkaları tepsiye dizerken her bir defasında daha önce kısık ateşte eritmiş olduğunuz tereyağına bir fırçayı batırarak yufkanın üzerine serpin
Hamurun yarısını tepsiye döşedikten sonra fıstık veya cevizi güzel bir şekilde tepsiye yayın
Kalan hamurları da aynı şekilde fıstıkların üzerine dizin
Bıçağın tersiyle tepsinin kenarından hamuru içeriye doğru sıkıştırın
Yine bıçak yardımıyla istediğiniz şekilde (havuç dilimi, kare, dikdörtgen vb
gibi) dilimleyin
Eritmiş olduğunuz yağı dilimlerin üzeri kapanacak şekilde dökün
Hazırladığınız baklavayı orta hararetli bir fırında yaklaşık yarım saat pişirin
Bu süre içinde baklavanın içi pişecek ve yüzeyi de portakal rengini alacaktır
Kadayıftaki gibi hazırladığınız şerbeti baklavayı fırından alır almaz sıcağı sıcağına ilave edin
Sonra yine soğumaya bırakın baklavanız hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul