Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifi Fıstıklı Baklava

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifi Fıstıklı Baklava






Yemek tarifi Fıstıklı Baklava
FıstıklıBaklava (Orta BüyüklükteBaklava Tepsisi)

Malzemeler
1 kilo baklavalık un
3 tane yumurta
10 gr tuz (hamuru sağlamlaştırmak için)
2 bardak su
Yarım kilo nişasta
400 gram tereyağı veya margarin
1 kilo şeker
250 gr fıstık veya ceviz


Yemeğin Tarifi
Geniş bir leğene unu boşaltıp yumurtaları içine kırın Sonra tuzu ekleyip bir bardak su ilave edin Hamuru sert bir hale gelene kadar yoğurduktan sonra üzerini ıslak ve temiz bir bezle örterek yaklaşık 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın
Dinlenen hamuru leğenden çıkararak 12 eşit parçaya bölün ve üzerine nişasta serpip elinizle yassı hale getirinMermer bir zemin veya sofra üzerinde oklava veya merdaneyle hamurları olabildiğince ince bir şekilde açın
Hamur açılırken sürekli olarak nişasta serpin Açtığınız yufkaları tepsiye dizmeden önce çok hafif bir şekilde tepsiyi iyice yağlayın Sonra birer birer yufkaları tepsiye dizin
Yufkaları tepsiye dizerken her bir defasında daha önce kısık ateşte eritmiş olduğunuz tereyağına bir fırçayı batırarak yufkanın üzerine serpin
Hamurun yarısını tepsiye döşedikten sonra fıstık veya cevizi güzel bir şekilde tepsiye yayın Kalan hamurları da aynı şekilde fıstıkların üzerine dizin Bıçağın tersiyle tepsinin kenarından hamuru içeriye doğru sıkıştırın Yine bıçak yardımıyla istediğiniz şekilde (havuç dilimi, kare, dikdörtgen vb gibi) dilimleyin
Eritmiş olduğunuz yağı dilimlerin üzeri kapanacak şekilde dökün Hazırladığınız baklavayı orta hararetli bir fırında yaklaşık yarım saat pişirin Bu süre içinde baklavanın içi pişecek ve yüzeyi de portakal rengini alacaktır
Kadayıftaki gibi hazırladığınız şerbeti baklavayı fırından alır almaz sıcağı sıcağına ilave edin Sonra yine soğumaya bırakın baklavanız hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla