Konu
:
Yemek Tarifleri-Gül Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri-Gül Baklava
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri-Gül Baklava
yemek tarifleri-gül baklava
GÜL BAKLAVA
Malzemeler:
1 kg un
1 çay bardagi siviyag
4 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 su bardagi su
2 su bardagi misir nisastasi
4 su bardagi ince çekilmis ceviz
Üzeri için:
2 su bardagi siviyag
250 gram tereyagi
Serbeti için:
8 su bardagi tozseker
8 su bardagi su
Yarim limonun suyu
TARIFI
:
Öncelikle serbeti için tozseker ve suyu kaynatin
Limon suyunu katip 1-2 tasim daha kaynatin ve sogumaya birakin
Hamur için un, siviyag, yumurta ve tuzu iyice yogurun
Suyu yavas yavas ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yogurmaya devam edin
Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin
Parçalarin üzerine nisasta serperek oklava ile açin ve üzerlerine ceviz serpin
Her bir hamuru oklavaya sararak büzün
Oklavayi çikarip hamurlari içe dogru kivirarak gül sekli verin
Yaglanmis firin tepsisine dizin
Kizdirilmis siviyag ve tereyagi karisimini tatlilarin üzerine gezdirin
Önceden isitilmis 180 derece firinda üzerleri kizarana kadar pisirin
Firindan çikmis sicak tatlinin üzerine soguk serbeti gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul