Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri Şekerpare Pare Tarifi

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri Şekerpare Pare Tarifi






yemek tarifleri şekerpare pare tarifi
şekerpare yapım ve hazırlanışı nasıldır ağzınızda dağılan nefis tatlı şekerpareler yapmak isteyenler için buyrun
Şekerpare yapımı
Şekerpare yapımı nasıldır?

malzemeler:şekerpare için:
  • 1 paket margarin, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • yarım limonun suyu
üzerlerine:
  • fındık içi
Şekerparelerin hazırlanması:
1 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin)
2 Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin
3 Önceden ısıtılmış fırında pişirin
Şerbetin hazırlanması:
1 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın
2 Ateşten alıp ılıtın
3 Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin
4 Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla